FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wydech
Autor Wiadomość
wilku 
speed demon

Auto: ...
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 20:29   

MACIOR napisał/a:
pozatym nowe ople mają strasznie pokurwioną elektornikę która może zdupić auto nawet jak założymy stożek i zmieniony dolot (zmniejszona pojemność układu).

fakt ja usiebie załozyłem stozek i staszna padaka tylko go zamuliło :(

www.shift-r.com

Piszę poprawnie po polsku
.

Kamil 
the fastest furious

Auto: .
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 20:35   

MACIOR napisał/a:
cymbur01 napisał/a:
widze ze tu koledzy za grosze mocy dodaja :D ja mam taka monete z Bosni i Hercegowiny i na niej jest napisane 5 i pod piatka pisze KM i woze ja w samochodzie normalnie lepsze to niz turbo :fucku:

... a ja mam naklejki Powered By Techmax, normalnie +10km na koło :mrgreen:

A ja mam koło Cupry jeszcze "R" to mi z 15KM dodało :D :D

Misiek_lbn 
the fastest furious

Auto: 200sx s14a
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 20:52   

Jak chcesz wiedzieć czy ci dodało 15 to spróbuj na mnie :P Zobacze wreszcie czy to moje jako tako lata a i Ty zobaczysz jak Iza :>

KOSA 
prawdziwy tuner

Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 21:13   

Kamil napisał/a:
KOSA napisał/a:
bo ze strojeniem mozna się zamknąć w 800zł

za 800zł swinia i strojenie ?? To chyba Rysio z tym Kamilem w garazu będzie stroił :D :haha: :haha: :haha:

http://kfak.net/sprzedam/smt6.htm +
strojenie z podłączeniem w Toma Racing to 300zł (tak chyba ostatnio było o ile dobrze pamiętam), można i taniej ale to jedyna z firm jaka przyszła mi na myśl

MicO 
prawdziwy tuner

Auto: VW Amarok
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 21:15   

oj... oj... oj... bicie piany ! chcesz zrobic mody to zrobisz...

co do tych rajdowek to N grupa.. mod. wydechu i dolotu + elektronika i nic wiecej tam nie mozesz zrobic.. tak wiec rozwiazanie nadal uwazam za dobre !

Kamil 
the fastest furious

Auto: .
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 21:25   

sharxhunter napisał/a:
Jak chcesz wiedzieć czy ci dodało 15 to spróbuj na mnie :P Zobacze wreszcie czy to moje jako tako lata a i Ty zobaczysz jak Iza :>

Niestety nie bawi mnie jazda ok 150km/h po śliskiej nawierzchni ;) Poczekaj do wiosny
A ile mam to doskonale wiem :) i bez rewelacji ;)

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 21:40   

MACIOR napisał/a:
... a ja mam naklejki Powered By Techmax, normalnie +10km na koło :mrgreen:

ss-ij :mrgreen: :mrgreen: ona daje dokładnie 7,5% przyrostu mocy i momentu na oś :spoko: :spoko: :spoko: przecież było mierzone po nalepieniu na jedną szybę a później na drugą ( ta na prawej szybie dała wieksze przyrosty)

MACIOR napisał/a:
Nie, taki jeden pijak z Krakowa.

Co do tego waszego wydechu to Corsa GSI zioma rekina ma 2 sondy, czyli wydech robiony na pałe przez jakichś spawaczy z miasta stołecznego mija się z celem. Wywalenie kata też piiiii ciężka sprawa, pozatym nowe ople mają strasznie pokurwioną elektornikę która może zdupić auto nawet jak założymy stożek i zmieniony dolot (zmniejszona pojemność układu). Jak koniecznie chcesz ten dolot kup sobie wkładkę filtra K&N, chcesz buczenie zamontuj sobie jakiś końcowy. Do modyfikacji tego auta bez grubego portfela niepodchodź bo napotkasz same problemy. Jak masz wsadzić w to auto 3-4tysie za 10-15km to sobie odpuść, zostaw sobie to auto do wożenia pupy. Za zaoszczędzoną kase poszukaj sobie drugiego auta do dłubania, przynajmniej jak coś powalony to niebędziesz płakał, że nie masz czym przemieszczać tyłka z punku A do B i szkał mechaniora który zrobi auto szybko i tanio. Na koniec mówienie, że dolot da 10-15% a wydech tyle samo to ja jutro jade do tej firmy, jak dadzą mi na piśmie, że deklarowane przez nich wartości ulegną poprawie to git, jak na rolkach wyjdzie coś mniej to zawijam wydech i swoje pieniądze.

AMEN...
na tym powinna zakonczyć sie dyskusja...
dłubanie smt przy restrykcji EURO 4 w Oplu skonczy sie paleniem checka po kiluset km a po kilku tysiacach adaptacje w kompie rozjadą sie jak w aucie na gazolinie i będzie wymagany kolejny fundusz (masa $$$) na to aby sterowanie wtryskiem ogarnęło się od poczatku i nie jarało dwa razy tyle paliwa (i nie pisze tu o zwykłym kasowaniu błedu )...

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 10:11   

A da się zrobić, wydech o większej średnicy, ale żeby nie był głośniejszy od seryjnego?

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

KOSA 
prawdziwy tuner

Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 10:20   

daniel napisał/a:
A da się zrobić, wydech o większej średnicy, ale żeby nie był głośniejszy od seryjnego?

pewnie że się da, ale w N/A bez oblicznia to może pogorszyć sprawe

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 10:35   

daniel napisał/a:
wszystko zalezy od tego jak zaprojektujesz kolektor wydechowy i jak rozmiescisz tlumiki, jakie to beda tlumiki, jaka beda mialy siatke, pojemnosc, grubosc wlokna (pewnie nie fachowo mowie ale co mi tam - nie znam sie).

agrabsabi 
drifter
wiatr we włosach :)

Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 19:01   

tomczo napisał/a:
Właśnie obczaiłem na eltecu,że za 550 zł zrobią mi kompletny dolot. W zwuązku z tym,że nie mam teraz 1500 zł na kompletny układ wydechowy,uważam ,że zarówno dla mnie,jak i dla sxarxa to dobre rozwiązanie Od 5 do 10 % przyrostu za 550 zł to jest coś W moim przypadku będzie to od 7 do 15 koni Ja bym się pisał na coś takiego. No chyba,że znajdziecie coś lepszego za podobną kasę

jeśli chcesz zmieniać dolot u siebie to zostaje ci niestety tylko El-tec ewentualnie Techmax u nas w Lublinie :roll:

K&N nie przewiduje "kita" do twojego rocznika :( niestety dopiero od 97`
tak więc możesz ewentualnie kupić wkładeczkę k&n za 180pln co może nawet lepiej zadziałać w twoim 16V silniczku :spoko:
oczywiście zdania są podzielone i sceptycy takiego rozwiązania twierdzą że po załóżeniu wkładki nie odczuli różnicy w dynamice auta :roll: ale ja znam też i te pozytywne opinie :spoko:
no i myśę że różnice zdań co do zastosowania wkładki wynikają ze stanów technicznych aut w jakich były one stosowane :roll:

no bo trudno żeby wkładka coś dała w aucie które ma 300000km zamulone wtryskiwacze, dojechaną pompę, źle ustawiony zapłon, zużyte sprzęgło itd, itp nawet jeśli ma 2.5 pojemności :roll: tacy zawsze będą mówili że to nic nie daje :D

a jeśli chodzi o El-teca to w linku jest kontakt :spoko:
zamiast gdybać wystarczy zadzwonić i popytać i będzie wiadomo czy z filtrem czy bez a jeśli tak to czy k&n, pipercross, green czy inny, czy z rurami czy bez czy kolektor polerowany czy nie i czy może wtryskiwacze bardziej wydajne dają czy nie :>

wszystko tam powiedzą a jeśli chodzi o te procenty przyrostów to na każdej reklamowej stronie można to znaleźć :> nawet w Masters Tuning ;) a nikt nie zarzuci że są źli

Odpowiedz do tematu