Auto: Audi 100 C4 Avant
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 19:42 Laptop do gier.....
Witam ekipę.
Chce kupić laptopa tylko i wyłącznie stworzonego do gier...
Kasę jaką mogę na niego przeznaczyć to góra do 2600 zł.
Ostatnio miałem Hp-ka ale nie byłem z niego za bardzo zadowolony.
Co możecie polecić.
popatrz na allegro laptopy firmy MSI, mają dobra cenę do wydajności , rok temu kupiłem takiego za ok 3tys i jak na razie jestem zadowolony, procek i-5, 4gb ramu i osobna grafika radeona hd5730 gry takie jak mafia 2 czy najnowsze NFSy latały na max detalach
to zależy tylko i wyłacznie do jakich gier, jeżeli najnowsze battlefield 3 czy mw 3 to laptop za 2600 nie da rady, ja mam grafike za 1800 http://allegro.pl/msi-gtx...1964009653.html na ultra ustawieniach przy graniu na sieci sa juz scinki, zawsze mozna pograc na najnizszych ustawieniach tracąc bardzo wiele na jakości i płynności
laptopy zostały zrobione z mysla o oszczędności a sprzent do gier jest bardzo prondo żerny, jezeli zamiezasz grac wiecej to laptop nie bedze zbyt wygodny. polecam zastawe pokojowa http://allegro.pl/pro-gam...1952083748.html wszystkie najnowsze tytułu na srednich może wysokich detalach
pomijajac fakt ze kupno teraz jakiego kolwiek sprzentu mija sie z celem jest wysoki kurs dolara 20% wieksze ceny, po swietach powinno wrocic do normy
Ostatnio zmieniony przez johny Wto Gru 06, 2011 20:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 17:39 Re: Laptop do gier.....
PONURY napisał/a:
Witam ekipę.
Chce kupić laptopa tylko i wyłącznie stworzonego do gier...
Kasę jaką mogę na niego przeznaczyć to góra do 2600 zł.
Ostatnio miałem Hp-ka ale nie byłem z niego za bardzo zadowolony.
Co możecie polecić.
laptop do gier ....
to raczej nie gra ...
głupio wogóle to pisać ... ale ...
kup se konsole i jakiegoś średniego lapka ... a jeszcze kasy na pare skrzynek browara zostanie
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: Audi 100 C4 Avant
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 20:08
W sumie nie do końca ten laptopik ma być do gier. Ale z chęcią pograł bym sobie w nowego NFS czy Resident Evil 5. Chce go tez uzywać do netu i do tworzenia muzyki.
Wiem wiem do gier to tylko konsola.
I kolejne pytanie, gdzie nie kupować ?? Allegro odpada bo chce wziaść go na raty.
jezeli chcesz do wszystkiego to tylko tak zwana zastawa pokojowa bedze dobra do wszystkiego uniwersalna, na majdanku za pentla jest sklep oni prowadza tez sprzedaz na allegro jest duzo taniej jak w komputroniku czy innym sklepie w lublinie, nie kupuj na 1 maja i narutowicza problemy z gwarancja.
co do nowego nfs nie wiem dlaczego autorzy obcieli fps-y do stałej wartosci 30, po 2 godzinach grania odechcialo mi sie tej gry nudna jak flaki z olejem, jestem ciekaw jak sie bedze gralo z kierownica w wekend sprawdzimy z kumplem %%%
Ostatnio zmieniony przez johny Sro Gru 07, 2011 21:21, w całości zmieniany 1 raz
Auto: Galant
Wysłany: Nie Gru 11, 2011 21:14
Granie na lapciu to porażka - przede wszystkim musisz kupować 17,3' co już zwiększa koszty na początek. Jak wrzucasz w raty to chyba bez różnicy czy wyjdzie 2600 czy 3000 bo będzie to mała róznica miesięcznie. Także jak proponują inni:
1. Konsola + laptop (1000zł + 2000zł) PS3 lub XBOX i do tego jakiś Acer za 2 kółka i spokojnie posiedzisz w necie i podziałasz z muzą.
2. PC - za 3000 kupisz spokojnie coś baardzo solidnego, nawet z jakimś nie za wypaśnym monitorem.
3. Jeśli ma być to laptop to musisz liczyć się z tym, że za 2500 nie kupisz wypasa do grania w NFS i COD na max detalach, ale coś tam na fife znajdziesz na pewno...
_________________ "Never drive faster than your Angel can fly..."
nfs run bf3 czy nowy cod zapomnijze pojdzie ci na laptopie za 2600... sam musialem zmodyfikowac kompa bo mi nie chcialo dzilac i teraz mam 8gb ramu +2gb grafy na ddr5 i elektrownie 1000w zeby grafy zasilic...
jestem ciekaw jak sie bedze gralo z kierownica w wekend sprawdzimy z kumplem %%%
Tragedia na kierze, ja G25 odłączyłem po 2 wyścigach, bo auto pływa jak ponton, a na zawrotkach same spiny, ta gra to typowe gówno na klawiature ;/
Pogadaj z userem Lukasrz, jest na czasie w laptopach, więc napewno coś dobrego doradzi
ale tak jak poprzednicy pisali - za tą kasę do najnowszych gier to i stacjonarną jednostkę nie łatwo było by złożyć.
Laptop do nowszych gier, to trzeba liczyć ponad 3000zl.. takie realia. Stacjonara to już inaczej: zasilacz 500-650W (Chieftec jakiś ok 200zł), dysk sataII 500GB powiedzmy (jakieś 150zł), ram - 200-300zł (zależy ile) grafa: np. GeForce GTX 460 - ok 600 zł, procek coś z "i" serii z płytą pewno, średniej wydajności koło 800-1000 zł, obudowa klawira, mysz + lcd.
Laptop do nowszych gier, to trzeba liczyć ponad 3000zl.. takie realia. Stacjonara to już inaczej: zasilacz 500-650W (Chieftec jakiś ok 200zł), dysk sataII 500GB powiedzmy (jakieś 150zł), ram - 200-300zł (zależy ile) grafa: np. GeForce GTX 460 - ok 600 zł, procek coś z "i" serii z płytą pewno, średniej wydajności koło 800-1000 zł, obudowa klawira, mysz + lcd.
Reasumując +- w 2600 byś się zmieścił
I na tym pójdzie raczej wsio co nowe
mialem cos podobnego na tej grafice nie podzałasz w nowe gry nawet krecona na 850/2050 nie dawała rady, procesor 4 rdzeniowy tez mocno krecony, ewidetnie byla wina grafiki, BF3 na minimalnych sie cioł trzeba jeszcze dozucic na gtx 560 ze 400 zł
http://allegro.pl/noteboo...1980004665.html to jest laptop do gier ciezko i tak na tym pograc w BF3 na ultra detalach, trzeba pamietac ze podzespoly w nim sa wersji mobilnej ich wydajnosc jest duzo mniejsza nic w komputerach stacjonarnych przykład procesor i7 2,3mhz wersja mobilna, stacionarna i7 3,4mhz i mozliwe wykrecenia na 5mhz tylko jak wyzej wspomniano trzeba elektrowni do tego
szkoda wydawac 16 kolckow jak i tak za rok czy dwa bedze do wyzucenia
ewentualnie to ale to juz minimum na czym mozna pograc z wersji mobilnych