to już za dużo będzie tych podziałów moim zdaniem...
nie ode mie i tak t decyzja zależy, ale równie dobrze można tworzyć klasę AWD, ale przecież jak startowały takowe samochody, to i FWD z nimi podejmowało walkę...
więc nie jestem do końca pewien czy i klasa RWD ma być utworzona, bo na dobrą sprawę... po co
konkretny powód jakiś(bo dużo tych samochodów, to już wiem...)
Mozna by jeszcze punktowac widowiskowosc przejazdow a nie czas. Tylko sam sie zastanawiam jak to by mozna bylo zorganizowac w praktyce.
a to juz jest głupota jak dla mnie zeby punktować <prosi> co ty jedziesz na punkty w jakimś hmmmm Tokio DRIFT???
sam pomysł jest fajny ! <spoko>
tez uwazam ze glupot. jedziesz na czas a nie na pokaz.
no ale wlasciciele tylnonapedowek chyba we krwi maja palnenie gum i boki pod publike
To byl tylko taki luzny pomysl...
Chodzilo mi o to (a niedokladnie sie wypowiedzialem) zeby moze zrobic oddzielne zawody, gdzie oceniana bylaby 'widowiskowosc' przejazdow. Wtedy podzial na klasy RWD, FWD i 4WD moze mialby jakis sens.
Natomiast jezeli chodzi o 'normalna' jazde na czas to uwazam ze takie klasy jak teraz sa ok. A z faktem ze jak jest mokro/zasypane sniegiem wszystkie auta RWD beda objezdzane przez innych trzeba sie po prostu pogodzic. Taka juz natura tego napedu...
Misiek_lbn: nie chodzilo mi o 'wyrownywanie' szans
Pozdrawiam
_________________ self destruction might be the answer
Zrobić RWD tak jak np. na SuperOESach na Miedzianej. Według pojemności każde auto jest przydzielone do osobnej klasy, a z racji napędu wszystkie auta do jednego wora - RWD (prosto i klarownie i bez żadnych dodatkowych podziałów).
A w tak oto ujęli zapis o RWD w swoim regulaminie: "Organizator wprowadza możliwość utworzenia klasy RWD dla aut napędzanych na tylną oś, pod warunkiem minimalnej ilości 5 startujących samochodów wyposażonych w taki rodzaj napędu. Jest to klasa dodatkowa nie zawierająca podziału wg pojemności silnika. Uczestnicy startujący w klasie RWD zostaną także sklasyfikowani w klasach podstawowych, wynikających z pojemności skokowej silnika. W klasie RWD przewidziano puchary za pierwsze trzy miejsca." Popieram pomysł <spoko>
Ostatnio zmieniony przez Tommy6 Sob Lut 02, 2008 19:02, w całości zmieniany 1 raz
ja również jestem za utworzeniem klasy RWD i nie chodzi mi tu o jakąś jazdę bokami na punkty czy cos podobnego (zresztą Kylo zakładając ten temat miał na pewno to samo na myśli), to nie ta dyscyplina..., nam chodzi o utworzenie dodatkowej klasy w takiej formie lub podobnej jak napisał Tommy, abyśmy mogli po rywalizować na czas ze sobą i walczyć o jakiś dzbanek, a przy okazji cieszyć się z frajdy jaką daje tylni napęd i pokazać jego widowiskowość. bo naprawde bardzo trudno jest walczyć jak równy z równym z samochodami FWD zwłaszcza gdy nawierzchnia nie jest suchym asfaltem. tyle na razie ode mnie.