Wysłany: Pon Maj 11, 2009 15:24 7. runda RS - samochodem po rower!!
W niedzielę 17 maja w Kraśniku odbędzie się Samochodowy RallySprint o Puchary Burmistrza Kraśnika. Impreza organizowana przez Automobilklub Chełmski będzie siódmą rundą Mistrzostw Okręgu Lubelskiego w RallySprintach. Zbiórka uczestników o godz. 10:00 w Centrum Kultury i Promocji przy Alei Niepodległości 44 w Kraśniku.
Do udziału w imprezie organizatorzy zapraszają wszystkich chętnych – warunkiem startu jest dysponowanie sprawnym, ubezpieczonym samochodem oraz posiadanie prawa jazdy. Celem zawodów oprócz dawki adrenaliny wynikającej z rywalizacji sportowej jest zwiększenie umiejętności w prowadzeniu samochodu, a dzięki temu poprawa bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Podczas imprezy uczestnicy przejadą osiem różnorodnych i wymagających prób sprawnościowych, znanych z dwóch KJSów, które odbyły się kilka lat temu. Warto przypomnieć, że w tym roku rywalizacja prowadzona jest w dwóch grupach: Junior (kierowcy, którzy pierwszy raz wystartowali w tego typu zawodach w roku 2008 lub 2009) oraz pozostali, bardziej doświadczeni Seniorzy. Dzięki temu mniej doświadczeni kierowcy nie rywalizują bezpośrednio ze starszymi i bardziej doświadczonymi kolegami. W każdej grupie wyłonieni zostaną najlepsi w klasyfikacji generalnej oraz w trzech klasach: do 1400 ccm, do 1800 ccm oraz powyżej 1800 ccm łącznie z autami z napędem na cztery koła. Najlepsze trójki w generalce otrzymają puchary, w klasach medale, a wszyscy startujący otrzymają upominki. Zwycięzca w nagrodę otrzyma również … rower.
Mówisz i masz!
1. MPK - asfalt trochę nierówny
2. plac targowy - równiutki asfalcik
3. tzw. Nabor - równiutki asfalcik
4. plac przy CKiP z wjazdem za bramę stadionu - równiutki asfalcik.
Co jak co ale na Twoja pomoc liczę najbardziej No i mam nadzieję że jedziemy o browar? Bo rower mam całkiem fajny, a drugiego to nie miałabym gdzie trzymać <rotfl>
Auto: RWD
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 164
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 20:04
junior001, pojade napewno kiedys miedzy kraweznikami i wtedy bedziesz mógł zweryfikowac..:))) fajnie by było powalczyc. ale niestety nie dam rady do Krasnika, chyba ze Ty do TST na krawezniki przyjadziesz??
Jak najbardziej!
No i mam nadzieję że nie będzie żadnych drzew w pobliżu odcinka .. chociaż te latarnie na placu targowym też nie wyglądają sympatycznie Ktoś może sprawdzał ich przyciąganie?
Auto: Ford Fiesta
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 20:22
vampire_queen, te latarnie stoją tam ponad 10 lat i chyba tylko raz ktoś o jedną zahaczył, także nie masz się co martwić, a o do drzew to nie wiem jak będzie na innych odcinkach:P
Panowie mam prośbę: czy mógłby ktoś podać adresy/nazwy ulic przy których odbywać się będą próby, bo bym sobie przygotował mapki ponieważ nigdy nie byłem w Kraśniku i wolałbym uniknąć długich poszukiwań prób.
Ja nie zawodnik tylko fotoamator
Ostatnio zmieniony przez jacq Sro Maj 13, 2009 08:09, w całości zmieniany 1 raz