Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 19:29 1,8is czy 2,0 w e30 co lepiej i mniej awaryjnie jeżdzi ??
Witam
W tym momencie jeżdżę BMW 318 tylko z silnikiem m10 i brakuje mi już mocy chciałbym zmienić jednostkę napędową i zastanawiam się jaki silnik sobie włożyć ?? Bo na razie bardziej chyba jestem za 1,8is słyszałem ze to nieźle przyspiesza i wcale nie jest gorsze od 2,0 ale chce jeszcze o parę komentarzy ?? a i czy ktos ma moze isa bitego do spzedania zalezy mi na silniku i zawieszeniu !!
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 20:15
Is to dobra relacja spalanie osiagi ale wada to 4ry cylindry... 2.0 to tylko M50 a jak juz to polecalbym 2.5... 6scio cylindrowki to wspanialy dzwiek, dobre osiagi ale spalanie zalezy od kierowcy... 18litrow to zaden wynik co do awaryjnosci to duzo zalezy od samego silnika jesli jest w igla stanie i jest dobrze traktowany to raczej nie ma klopotow w innym wypadku trzeba sporo inwestowac... M50tki maja b. duzo czujnikow ktore sa dosc drogie jesli cos jest nie tak to zazwyczaj wina czujnikow i komputera... rozumiem ze chcesz swap zrobic? jesli tak to szukaj silnikow w autach tak zeby mozna je bylo sprawdzic (diagnostyka komputerowa...)
bede uzywał go do normalnej jazdy po miescie i na trasy nie chce monstrum co bedzie niewaidomo ile paliło tylko gdzies silniczek kolo 150 kucy !! Zeby miał już wyrzszą kulture pracy ! bo ten m10 to nie bardzo daje rade !!
[ Dodano: Sob Gru 23, 2006 7:59 pm ]
tylko ze 2,0 vanos łączy sie z kombinowanie a 1,8 od e36 powinien wejsc bez bólu potem mały chip i wydech storzek i powinno yc kolo 150 kucy tylko co lepiej zrobic !! co bardziej ekonomiczne ??
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 20:19
ekhm sadze ze bez 4-5 tysi nie ma co podchodzic do tematu...oczywiscie wszystko tak w tej kasie było by zrobione ze miało by rece i nogi a silnik nie okazał by sie zarłaczem oleju
no ale liczysz tyle na robocizne prosze rozpisz !! na co te 4 lub 5 tysi ?? bo robocizne to sam chciałbym zrobić a silnik by sie poszukało a jak nie to moze znajomy by mi przyciągnął albo z kads załatwił !!