ostatnio jadąc A4 przed Wrocławiem widziałem stojący na pasie awaryjnym mały dostawczak a obok 2 panów "odcedzających kartofelki", łapy mi opadłu szczególnie że stali oni obok znaku pokazującego że za 400m jest zjazd na stację benzynową a jakiś km wcześniej był duży parking
Auto: D5244T+
Wysłany: Sob Lis 04, 2006 13:12
A2 pod Poznaniem...zjazd na Wilge...cisne na wjazd, a zza luku wyjezdza na mnie jadace do tylu seicento Wyminalem go na grubosc lakieru, a koles sie nie przejal i pojechal dalej
nie wiem dokładnie jak się ten traktorek nazywa ale chyba John Deere i w Lublinie widziałem tylko jeden taki , natomiast na północy Polski dośc częsty widok.
Znajomy z tamtej częsci Polski (serwisuje te zwierzaki) opowiadał , że silniki w tym siedzą powyżej 4 litrów na Common Rail , posiadają sekwencyjna skrzynkę , xenony ....
prędkość mają elektronicznie ograniczona do 90km/h , sieć CAN jest w nich bardziej rozbudowana niż w S-classe i kosztują też "ciut" wiecej
Potrafi to...to zapier&^%$ć z dwoma kilkutonowymi przyczepami buraków również ok. 90km/h
przyspieszenie z nimi ma niewiele ustępujące zwykłej osobówce , system hamulcowy prawie jak z NASA...więc nie dziwi mnie obecność takiego "bolidu" na autostradzie.
A najzabawniejsze jest to , że jednym z bardziej dochodowych zajęć w tym momencie w tamtych rejonach dla elektronika samochodowego jest zdejmowanie ogranicznika prędkości
i chipowanie tych "maszyn rolniczych"
Znajomy z tamtej częsci Polski (serwisuje te zwierzaki) opowiadał , że silniki w tym siedzą powyżej 4 litrów na Common Rail , posiadają sekwencyjna skrzynkę , xenony ....
klimatyzacje, monitor z podczerwienią do pracy w nocy, nawigacjeGPS, monitor LCD DVD, i kilka innych bajerów w które nie wyposazone są zwykle samochody...ale cena tez jest niezla zaczyna sie od 250 000pln
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001