witam
Ktoś moze z was sie kupowal samochod w anglii lub orientuje sie jak to przebiega i jakie wiaza sie wydatki z tym no i w polsce oplaty + przelozenie kierownicy i czy sie oplaca kupowac za granica
pozdr
Auto: .
Skąd: Polska Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2004 Posty: 2020
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 10:49
...to wychodzi taniej...ale mało taniej
Jeśli sam to zrobisz, to będzie się opłacać. Wszystko zależy jaki to samochód...laguny wychodzą najtaniej bo nie trzeba rzeźbić ściany grodziowej,
Graty do Passata B5 , B6 to koszt 3.5tyś zł . Przełożenie kiery przez fachowca od 2-3tyś zł
Passata w powiedzmy dobrym stanie Tdi 99r. kupisz za 1000-1500 funtów, ale trzeba naprawde dobrze poszukać, koszt przywiezienia tego auta do koszt 2-3tyś - zlawetowanie
PS: nie nadziać się na jakieś sportowe auto...bo jak się kur*** dowiedziałem niektóre mają asymetryczną budę i nie możliwa jest przekładka...
i dzwięk wiecznie trzeszczących po tym plastików to...
wszystko zależy od tego czy robi to kowal...czy ktoś kto robi to już n-ty raz i nie połamie zaczepów itd , itp...
Miałem przyjemność pare razy oglądać swapa UK-PL , i szczerze mówiąc...nie zauważyłbyś że był to anglik...teraz wymienia się wszystko...
Auto: Audi A4 1.8T Q, widlak
Skąd: Czechów Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Sty 2006 Posty: 779
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 14:24
ja popolsce jezdzilem przez prawkie ork anglikiem nie jest ciezko gorzej na trasy lepiej kogos zabierac bo samemu gorzej ale raz do pareczewa sam lecialem i nie bylo zle ale tam malo uczeszczana trasa
_________________ QUATTRO jest jak narkotyk - uzależnia raz na zawsze
Jeździłem trochę omegą sprowadzoną z anglii. Powiem tak. Jeśli chodzi o sprawność techniczną nie widziałem większych różnic z autami "normalno-stronnymi" Natomiast wiele do życzenia miał komfort jazdy. Przekładane plastiki bardzo skrzypiały, były gorzej dopasowane i co najgorsze układ kierowniczy miał małe wady. Stuki, puki itp.
Być może był robiony w słabym warsztacie, ale zraziłem się i nie chciałbym mieć samochodu z anglii. Przemyśl.
_________________ Zawiozę do ślubu tel 509-619-907.
W opcji wjazd na plac kościelny bokiem
wiem, że temat był już parę razy poruszany ale bez konkretów... czy może mi ktoś polecić kogoś kto przerabia angliki, albo dać namiary?? chodzi mi konkretnie o Saaba 900 '95 cabrio, nawet nie wiem czy sie sabiny przerabia w sumie...jak ktos moze pomóc to prosze
_________________ pranie tapicerki samochodowej
info na pw
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 23:48
z tego co widze w Kalinowce (ulica LIPOWA na przeciwko orlenu jak sie zjezdza meczennikow) klepia angole, nie wiem jak z przekladkami ale skoro z cwiartek i polowek kleja auta to chyba PROFI zaklad
506-150-060 nie pamiętam jak człowiek ma na imię, ale jako jedyny na lubelszczyźnie zechciał się podjąć przekładki rovera....koszt imprezy 3000 pln plus części
_________________ Bóg dał nam nogi po to abyśmy doszli tam gdzie nie dojedziemy na glebie...