ja od tygodnia posiadam CB, przyjemna sprawa juz testowalem na trasie
antene mam 1,5 metra alan, radyjko albrecht bardzo malutkie i to wlasnie sskusilo mnei do zakupu
tanio nie zaplacilem bo caly zestaw z uchwytami montazem i strojeniem 600zl, ale nowiutkie syzbko i na miejscu
wczesniej robilem rozeznanie i jakos nie bylem przekonany do magnesowych anten, wybralem rozwiazanie na uchwyt bo sie mocno i bezpiecznie trzyma jak jezdzie 130 po autostradach
znajomy testowal magnesowke i przy 200 mu nie spadlo wiec nie ma obawy o magnes ze spadnie to rzecz pierwsza. Rzecz druga do osobowek tylko magnesowki na srodek dachu najlepszy zasieg bedzie. I po trzecie grucha tez jest bardzo wazna:D
[ Dodano: Sro Sie 10, 2005 10:13 pm ]
radio moze byc kiepskie ale dobra antena i grucha to podstawa
Auto: ROVER
Wysłany: Sro Sie 10, 2005 20:47
Taras napisał/a:
znajomy testowal magnesowke i przy 200 mu nie spadlo wiec nie ma obawy o magnes ze spadnie to rzecz pierwsza. Rzecz druga do osobowek tylko magnesowki na srodek dachu najlepszy zasieg bedzie. I po trzecie grucha tez jest bardzo wazna:D
[ Dodano: Sro Sie 10, 2005 10:13 pm ]
radio moze byc kiepskie ale dobra antena i grucha to podstawa
no ja latałem 170 km/h i też wytrzymała
a mam taki konkretny coś koło 1,5 metrowy maszt
jakbyście gdzieś widzieli Astra G zielona kombi "KNT XXXX" numery z wielkim masztem na dachu to ja albo koleżka
a ogólnie radyjko zajefajna sprawa
[ Dodano: Sro Sie 10, 2005 9:49 pm ]
Pawel_M napisał/a:
Ja mam Alana 78+ antene President'a 6/8 fali i jestem zadowolony, radyjko załóż sobie sam bo to jest prostrze niż montaż radia, później pozostanie strojenie ( ja stroje na ul.strzeleckiej 11 koszt to 15zł) aha radyjko kupiłem używane a antene nową koszt całego zestawu to 400zł + strojenie
to se lepiej miarke do strojenia qp to kosztuje coś koło 50zeta
[ Dodano: Sro Sie 10, 2005 9:50 pm ]
aaaa ja dałem 250zeta za radyjko jakieś małe ale niezłe podobno
no i 150 zeta za antentkę taką fajnutką na magnesa
ja zaplacilem 170 zeta za radyjko (tez nie jest wielkie). Kupilem antene za 100zeta 6dB i jeszcze magnesik sobie sprawic musze i bedzie latala calibra z batem na dachu