FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kobieta za kierownicą....
Autor Wiadomość
Asia 
Uczy sie pisac

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:04   

hahaha wypraszam sobie jakoby kobiety źle jeździły :) niejedna kobitka jeździ lepiej niz facet :P :D
Ostatnio zmieniony przez Devil666 Czw Maj 31, 2007 11:07, w całości zmieniany 1 raz  

arii 
Specjalista
ladomaniak

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:13   

Asia napisał/a:
hahaha wypraszam sobie jakoby kobiety źle jeździły :) niejedna kobitka jeździ lepiej niz facet :P :D

masz rację,, może dwie w całym mieście... :)
ogólnie kobiety mają złą opinie jako kierowcy.. są za bardzo rozkojarzone ale znam przyczynę... ( tyle lusterek w samochodzie, jak sie w nich nie poprzyglądać.... skoro już są )

DACAR - Auto Części
Chełm, al. Armii Krajowej 9 lok. 5

ewelos 
Specjalista
ewelka

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 18:14   

kris napisał/a:
niegdyś driving insztruktor
a gdzie uczyłeś????

Ja się właśnie uczę jeździć i powiem tak.... faktycznie większość kobiet ma problem z orientacją - w tym jesteśmy gorsze niż faceci (ja jestem tego wyśmienitym przykładem... zawsze jak instruktor mówi w prawo to skręcam w lewo ... ;/ i wcale nie dlatego, że się go nie słucham...:P -pozdrawiam przy okazji i obiecuję, że się już będę słuchać), ale to jest mały problem.. pierścionek na lewą rękę i już lewa jest lewa a prawa prawa... :)
Muszę jednak powiedzieć, że zarówno wśród kobiet jak i wśród facetów (w tym samym procencie) spotyka się kogoś kto się nijak z samochodem dogadać nie może... Nauka jazdy jest do wyuczenia, ale niestety nie każdy daje radę :)
Kobiety to też dobrzy kierowcy!! Zdarzają się nawet lepsze niż faceci... Tak samo jak w "typowo" damskim fachu jak gotowanie... są faceci co robią to 9843 razy lepiej niż niejedna kobitka... Dlatego "baba za kierownica" to coś normalnego i nic złego... To coś równoznaczne z "facetem za kierownicą"... Po prostu "kierowca za kierownicą :P

pilachgt6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 18:33   

Ile byscie nie gadaly to i tak nie udowodnice ze kobiety sa lepszymi kierowcami. Co z tego ze rzadziej sie rozbijacie, jak robicie 1000 razy mniej kilometrow jak faceci, jezt was z 5 razy mniej za kolkiem i jezdzicie 40 na godzine. Wiekszosc z was nie rozroznia znakow, na skrzyzowaniu przy skrecie w lewo macie spore problemy. A najlepsze jest to ze jak was jakis facet strabi to nie wiecie za co.

Nie potraficie jezdzic i tyle, tylko ciezko wam sie z tym pogodzic. Nie macie pojecia o jezdzie, nie myslicie za kierownica, reakcje macie wolniejsze od facetow, panikujecie.

Owszem zdarza sie 1 kobieta na 100 ktora dobrze jezdzi. Na pocieszenie napisze ze faceci po szecscdziesiatce jezdza podobnie jak wy, a po 70 juz gorzej.

pilachgt6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 18:37   

Spawos napisał/a:
http://www.joemonster.org/filmy/4228/mistrzyni-parkowania
Ola udalo mi sie nagrac jak parkujesz !!:P ::D dzolk :P :P:P bez obrazy ;) ehehe

http://autokrata.wrzuta.p...a_za_kierownica

ta jest lepsza :lol:

ewelos 
Specjalista
ewelka

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 19:35   

Ale nie wszystkie!!! Są kobiety, które są dobrymi kierowcami i temu nie zaprzeczysz!!!

pilachgt6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 22:00   

ewelka napisał/a:
Ale nie wszystkie!!! Są kobiety, które są dobrymi kierowcami i temu nie zaprzeczysz!!!

pewnie ze nie zaprzecze. 1 na 100 jest dobrym kierowca

ewelos 
Specjalista
ewelka

Wysłany: Pią Cze 01, 2007 07:27   

pilachgt napisał/a:
pewnie ze nie zaprzecze
chociaż tyle... :D

Góral 
drifter

Wysłany: Pią Cze 01, 2007 11:56   

ewelka napisał/a:
zawsze jak instruktor mówi w prawo to skręcam w lewo ... ;/ i wcale nie dlatego, że się go nie słucham...:P

Ewelka, spokojnie, nie tylko ty masz problemy z rozróżnieniem prawo/lewo :D

Misiek_lbn6 
streetracer

Wysłany: Pią Cze 01, 2007 12:02   

lewo, to tam, gdzie w nodze duży palec jest z prawej strony :mrgreen:

Brook 
Specjalista
FKP

Wysłany: Pią Cze 01, 2007 12:15   

A po wiem Wam tylko tyle, że prawko zrobiłam 1,5 roku temu po 30 godzinach kursu nigdy wcześniej nie siedząc za kierownicą. :]
Jeździłam już na torze w Lublinie i ostatnio w Radomiu. W Lublinie nie byłam nigdy ostatnia :P w Radomiu zrobiłam 2 czas na najszybsze okrążenie toru w swojej klasie, a 6 w generalce na ok. 30 aut. :tak:

Wydaje mnie się, że nie jeżdżę jak 60-letni dziadziuś ;)

Nie ulega wątpliwości że muszę się jeszcze wielu rzeczy nauczyć :tak:
Ostatnio zmieniony przez Brook Pią Cze 01, 2007 12:18, w całości zmieniany 2 razy  

pilachgt6 
prawdziwy tuner

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 02:03   

Ola napisał/a:

a generalnie uwazam ze jest odsetek dziewczyn, ktore jezdze fenomalnie :) lepiej niz niektorzy faceci :)

dobrze to ujmujecie, odsetek czyli 1 na 100 :) :) :) i kazda rozmowa na temat kobiet za kolkiem prowadzi do tego ze za wszelka cene chcecie udowodnic ze niektore kobiety jezdza dobrze. I my faceci sie z wami zgadzamy, NIEKTÓRE kobiety jezdza dobrze, ale to jest maly ulamek. A reszta kobiet to typowe baby za kolkiem i nic tego nie zmieni. Waszym glownym kolkiem jest gar i patelnia, tam radzicie sobie najlepiej. I nie odbierajcie tego jako atak, czy meski szowinizm, ale taka jest prawda.
Ostatnio zmieniony przez pilachgt6 Pon Cze 04, 2007 02:04, w całości zmieniany 3 razy  

Brook 
Specjalista
FKP

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 08:26   

pilachgt napisał/a:
Waszym glownym kolkiem jest gar i patelnia, tam radzicie sobie najlepiej. I nie odbierajcie tego jako atak, czy meski szowinizm, ale taka jest prawda.

z tym się nie zgodzę i to co napisałeś to jest szowinizm :nie: czasy "baby do garów" już dawno minęły i każda kobieta na szczęście ma prawo wyboru co chce robić :cfaniak: właśnie tutaj tkwi problem, czyżby faceci czuli się zagrożeni, że kobiety zaczynąją ich przewyższać :mrgreen: :cfaniak:
jak wszyscy wiedzą, najlepszymi kucharzami na świecie są mężczyźni :>
ja w kuchni totalnie sobie nie radzę i nie cierpię gotować :[

Misiek_lbn6 
streetracer

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 08:43   

"kobiety na traktor" :mrgreen:
a co do kuchni, ja jako technik kucharz, uważam że kobiet nie mają takiego zmysłu do gotowania jak mężczyźni, ale tyczy się to bardziej wyszukanych dań itp, a nie codziennego gotowania, więc... ktoś ten obiad gotować musi drogie panie :mrgreen:

Misiek_lbn6 
streetracer

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 09:30   

napisz jeden długi post, najpierwo do 130, a następnie powyżej :)

Odpowiedz do tematu