Zajechac raczej nie, bo jestem nauczony ze po odpaleniu silnika a tym bardziej zimnego trzeba poczekac by sobie pochodzil na wolnych obrotach, srednio sobie zapale fajeczke jakas muze znajde i dopiero ruszam
Auto: Audi 80 GT 5S, Audi A4
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 351
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 18:53
przy wimienianiu uszczelki moze ktos zle dokrecił skiksowało i cieknie płyn ...
_________________ Audi quattro You will always be in my heart...
...:::Audi Usque Ad Finem:::...
Audi A4 Avant 1.9 TDi
Audi 80 Coupe 5S 1981 r. 1.9
Audi 90 B2 quattro 2.2 KV - sprzedane
VW Polo GT 1992 - sprzedane
Audi 80 B4 2.0 sedan - w rodzinie
Auto: astra
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2004 Posty: 189
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 18:54
GUPETTO napisał/a:
Zajechac raczej nie, bo jestem nauczony ze po odpaleniu silnika a tym bardziej zimnego trzeba poczekac by sobie pochodzil na wolnych obrotach, srednio sobie zapale fajeczke jakas muze znajde i dopiero ruszam
jak silnik jest po remoncie to zmień olej na pol syntetyk-powinno pomoc
Auto: SDI po czipie
Skąd: Czechów Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Cze 2004 Posty: 612
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 18:55
lexy napisał/a:
GUPETTO napisał/a:
jak silnik jest po remoncie to zmień olej na pol syntetyk-powinno pomoc
Juz mi roznie mowili ze to poprzez gaz tak jest, oj kilkadziesiat osob juz myslalo ale nic sensownego.
Po 1 tysiaczku wymiana oleju byla i dociagniecie glowicy i sprawdzanie dookola wszystkiego, a potem poszedł gaz dopiero.
Bez kitu, czy az tak trudno w naszym miescie znalezc dobry warsztat, co robia wszystko??
Auto: astra
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2004 Posty: 189
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 19:44
GUPETTO napisał/a:
Juz mi roznie mowili ze to poprzez gaz tak jest, oj kilkadziesiat osob juz myslalo ale nic sensownego.
Po 1 tysiaczku wymiana oleju byla i dociagniecie glowicy i sprawdzanie dookola wszystkiego, a potem poszedł gaz dopiero.
Bez kitu, czy az tak trudno w naszym miescie znalezc dobry warsztat, co robia wszystko??
przez gaz to sie rozreguluwuja zawory wydechowe,ale jak masz na mechanice-a nie hydraulice! zmień olej na pol syntetyk i pomoze!
Co do stukania tych szklanek to zależy jakie one są, niektóre napełniają się same niektóre trzeba napełnić wstępnie za pomocą strzykawki potem same się układają, nie wiem jak jest w golfie.