komputer nigdy nie bedzie nawet w polowie taki jak real... niech te cfaniaki z carbona ida dryftować na torze wiem ze głupie porównanie, ale nie wierzę żeby to było dobre rozwiązanie dla młodych... ale chciałbym na sobie sprawdzić jak to działa...
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Auto: VW Amarok
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Cze 2004 Posty: 560
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 14:15
nie zawsze ci co zdali za 1 razem sa tacy super.. ogolnie patrzac na to jak wyglada w polsce szkolenie, egzaminowanie i potem pierwsze tygodnie jazdy jestem za tym aby kazdy jezdzil z takim listkiem.. osobiscie nie przeszkadzaloby mi to wcale abym mial taka naklejke na aucie..:D jezdzi po lbn niebieskie subaru z zielonym listkiem dla brechty przyklejonym odwrotnie i nie zabiera mu mocy ani charakteru.. podobnie jeden z lubelskich "bylych" rajdowcow ma na swoim aucie taki listek sprawdzone na calym swiecie.. to tylko informacja dla innych kierowcow.. aby oszczedzic sobie nerwow, klaksonu i wlosow na glowie.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 16:06
daniel napisał/a:
Powód? krytyka dzisiejszego poziomu nauki jazdy oraz policyjne statystyki, które potwierdzają, że kierowcy w wieku 18-24 lata powodują najwięcej tragicznych wypadków.
daniel napisał/a:
Kursanci nie będą już zakreślać wybranych odpowiedzi w teście. Komputer wyświetli na ekranie konkretne zdarzenie na drodze, a kandytat na kierowcę będzie musiał w ciągu kilku sekund zdecydować, jak ma się zachować. Co więcej, nie będzie znał sytuacji, jakie mogą się pojawiać na egzaminie.
jak dla mnie total bezsens... wypadkow w tej grupie wiekowej praktycznie nie ma z powodu braku wiedzy na temat przepisow/tego kto pierwszy ma przejechac "krzyzowke" itp... powod jest prosty... kazdy malolat chce sie wyszalec.. i chyba nikt z tego forum nie przyzna mi racji ze w tym okresie co podaja nie sprawdzal ile moze "poleciec" jego fura itp... to sa prawa mlodosci... tego NIC nie zmieni... zeby niewiem jakie wymyslali egzaminy, przepisy itd to i tak znajda sie Ci ktorzy beda "klepac" te statystyki...
daniel napisał/a:
Zmienią się też pytania z zakresu udzielania pierwszej pomocy.
wg mnie powinno szkolenie pojsc/rozszerzyc sie w kierunku udzielania pierwszej pomocy... nie wiem czemu ludzie/kierowcy sa tacy obojetni? ciekawy kto im pomoze ja im cos sie stanie... trzeba uswiadamiac!!!