Auto: BMW 540
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 17:01
my tez (killervik,student...) chceli bysmy gdzis sie poscigac nie bez tylu debili co przyjechali sie tylko popatrzec i przypal robia,tylko nas jest kilka osob,a ciezko sie wybrac gdzies wieksza ekipa i sie spokojnie poscigac wiec zostaje nam tylko inzyn. przynajmniej jest sie z kim tam sprubowac
owiem jedno ludzie nie chodzi mi o konkterne osoby nie potrafią trzymać języka za zębami i dlatego jest tam tyle kibiców że każdy dzieciak jak tam jest to odrazu chwali się wszystkim swoim znajomym wiem bo kilka razy już słyszałem od ludzi którzy nawet prawka nie maą o inżynierskiej dlatego jak juz będzie coś innego to lepiej zrezugnować z forum bo jest ono juz co tu ukrywać dość popularne i znane racze może informacje przekazywać w mniej dostępny sposób tel gg mniej ludzi którzy wiedzą mniej ludzi się od nich dowie
Auto: Made in Japan
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2005 Posty: 278
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 18:14
Wszedzie jest tak samo bo wszedzie sa ludzie.
Porusze pare kwestii :
Wiadomo teraz zima czyli drifty, przestoj w cwiartce...ale musicie znalezc nowe miejsce poniewaz nie nalezy naginac swiata do nas, lecz nas do swiata...a skoro nie chcemy sie bawic w latajace butelki;) i inne rolki na butach, to musimy znalezc sobie wlasne miejsce. Zeby teraz nie bylo znowu wielkiego halo, powinniscie zalozyc na tym forum (bo rozumiem ze to naj popularniejsze tuning forum w Lublinie) zamkniete podforum o nazwie "streetracing" dac tam dostep tylko sprawdzonym ludziom i tylko tam poruszac kwestie zwiazane z nocnym sciganiem. Nowych dobierac tam dopiero po jakims gruntowniejszym sprawdzeniu czy nie sa "burakami".
Odnosnie debili na spotach, tego sie nie uniknie... a jezeli tego chcemy to musimy brac pod uwage fakt ze idziemy droga izolacjonizmu. Co ma swoje dobre i zle strony, dobre to takie ze wiemy na czym stoimy i nie czekaja nas przykre niespodzianki, a zle strony to to ze nie ma tych milych niespodzianek w stylu nowy dobry zawodnik w szybkim aucie. U nas w lodzi sa ogolnie 3 miejscowki do scigania. 2 z nich sa w miescie a 1 poza miastem. Jedna z tych w miescie to jest takie cos ze kto przyjedzie ten sobie pojedzie, slyszalem o wypadkach, potraceniach, otarciach tam i ogolnie o tzw wsi. Druga miejscowka (tam ja jezdze) tam znana jest liczba osob jaka ma byc (dzieki podforum) wiec nie ma niespodzianek, nigdy nie bylo wypadku i nie bedzie, poniewaz wszyscy sie znaja...ale jest tez wada, po jakims czasie sie nudzi no bo ile mozna z tymi samymi osobami, jest to grupa ze 20 osob(a wsrod nich chyba najszybsze tuningi w lodzi, ale panuje kultura i ehh malo ludzi zjezdza, bo kulture ciezko sobie przyswoic).. Ale idac dalej historia, jest 3 miejscowka na odludziu i chyba moge o tym napisac bo w gazetach bylo...jest to autostrada nie oddana do ruchu ulicznego. A wiec szerokie 3 pasy z glebokim na 5 metrow rowem obok, no i co tam sie dzieje? Tam przyjezdza juz kazdy, mozna zobaczyc baczki krecone przez firmowe dostawczaki, ze 200 aut z czego tylko 50 z iloscia koni powyzej 100...reszta to obserwatorzy z okolicznych wsi, czesc ludzi przychodiz tutaj tylko sie napic. Jest juz ofiara smiertelna, bylo juz kilka wpadek do tego rowu i otarc, grozby pobicia szybkich zawodnikow itd. A wiec mozna pojsc tokiem takim, ze skoro na ta 1 i 3 miejscowke przyjezdza ze 20 aut ktore sie scigaja, a pozostale robia wies...to moze ich(tych co chca sie scigac a nie robic wies, zaprosic do nas na naszz 2 miejscowe? Ok zapraszamy ich i co? i przyjezdza zamiast 20 aut przyjedzie ze 100 z czego znowu 10 chce sie scigac. Nie potrafie zrozumiec tego po co ludziom zbedni obserwatorzy podczas cwiartki?? Mnie to denerwuje, tak jak kiedys na sciganiu(miejscowka nr3) stoje na kresce a gosc mi puka w okno i pyta "moze lyka browara" ja mowie "dawaj" zamoczylem jezyka a tam publicznosc zwariowala ze ma swojego reprezentanta: pijanego (wiecej tam nie pojechalem juz)
Ogolnie glupota jest palenie lackow, robienie baczkow itd. bo to nie wymaga zadnych umiejetnosci ani specjalnie odpicowanego auta...na sile mozna kazdym. Prawda jest taka ze debile nie maja czym zaimponowac (bo ich auto nie jest pierwszej klasy) to robia glupoty, zazwyczaj nie mysla o konsekwencjach bo poki co wszystkiemu sprzyja fart. Ale potrafie zrozumiec ze te baczki i palenie lacka jara ludzi, ok wszystko dla ludzi, ale trzeba to robic bezpiecznie daleko z dala od skupis ludzi i zaparkowanych aut. To tak jak podobno przyjechal kiedys na SR w lodzi gosc skylinem po raz pierwszy sie pochwalic i robiac baczki prawie stracil to auto (milimetry)
Zazwyczaj artykuly w mediach dotycza tylko i wylaczeni wiejskich SR moge potwierdzic odnosnie lodzi.... na jednej jedynej dobrej miejscowce nie ma opcji by przyjechal ktos nieznany, tym bardziej redaktor
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 18:29
student napisał/a:
owiem jedno ludzie nie chodzi mi o konkterne osoby nie potrafią trzymać języka za zębami i dlatego jest tam tyle kibiców że każdy dzieciak jak tam jest to odrazu chwali się wszystkim swoim znajomym wiem bo kilka razy już słyszałem od ludzi którzy nawet prawka nie maą o inżynierskiej dlatego jak juz będzie coś innego to lepiej zrezugnować z forum bo jest ono juz co tu ukrywać dość popularne i znane racze może informacje przekazywać w mniej dostępny sposób tel gg mniej ludzi którzy wiedzą mniej ludzi się od nich dowie
chłopczyku! Inzynierska to kawalek dobrego czasu dla niektórych z Nas, wiadomo było od zawsze ze ta miejscówka nie bedzie trwała wiecznie (zreszta jak kazda inna), ludzie ktorzy byli tam na poczatku tworzyli niesamowity klimat i nie było tam obory takiej jak panuje teraz a Ty pisząc te bzdety sam sie osmieszasz, nie chce mi sie nawet juz tlumaczyc bo widze ze do Ciebie jak do sciany...nic nie kumasz aha i jeszcze jedno...taka postawa jak Twoja napewno nie zdobedziesz naszego zaufania do informowania o miejscówkach i nie mysl sobie ze ci sie to nalezy bo masz zólte BMW
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 18:48
Pisz smiało tylko z glową a jak nie masz ochoty publicznie to jeszcze jest PW lub gg
i jezeli o szczeguły chodzi to nawet ja moge warna dostac (lub bana) i mój nick mi w tym nie pomoze...
pozdrawiam
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 19:05
QSY tylko weź jakąś inną turbinke do Kadecika (większe doładowanie) i popatrzymy jak pójdzie Ci streecik ze studentem Hmm słuchaj jeśli ktoś sie interesuje Tuningiem wyścigami takimi po mieście to nie ważne ile ma lat i czy ma prawko ważne jaki jest i co robi wiesz ludzie nie utożsamiają Cie z twoim samochodem (który tak czy siak prędzej ta osoba bez prawko sobie kupi i przyjedzie tam sie scigać) lecz z samym tobą(widząc po tym jak piszesz i co piszesz nie budzisz sympati ludzi)<=student ... Na forum jest dużo osób zarejestrowanych garstka pisze więc .......
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 19:16
wysek^^ napisał/a:
QSY tylko weź jakąś inną turbinke do Kadecika (większe doładowanie) i popatrzymy jak pójdzie Ci streecik ze studentem Hmm słuchaj jeśli ktoś sie interesuje Tuningiem wyścigami takimi po mieście to nie ważne ile ma lat i czy ma prawko ważne jaki jest i co robi wiesz ludzie nie utożsamiają Cie z twoim samochodem (który tak czy siak prędzej ta osoba bez prawko sobie kupi i przyjedzie tam sie scigać) lecz z samym tobą(widząc po tym jak piszesz i co piszesz nie budzisz sympati ludzi)<=student ... Na forum jest dużo osób zarejestrowanych garstka pisze więc .......
a moze mniejsza zeby takich batów nie zebrał?
ja sciganiem nie zamierzam nikomu nic udowadniac i nigdzie nie napisalem ze nie lubie studenta nie znam go osobiscie wiec nie moge o nim sie wypowiedziec, ale niech czasem uzyje rozumu jak pisze posty na forum nie chce tu nikogo obrazac ale takie są fakty i nich mi ktos napisze ze tak nie jest...
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 19:23
QSY napisał/a:
wysek^^ napisał/a:
a moze mniejsza zeby takich batów nie zebrał?
ja sciganiem nie zamierzam nikomu nic udowadniac i nigdzie nie napisalem ze nie lubie studenta nie znam go osobiscie wiec nie moge o nim sie wypowiedziec, ale niech czasem uzyje rozumu jak pisze posty na forum nie chce tu nikogo obrazac ale takie są fakty i nich mi ktos napisze ze tak nie jest...
Ja też nie osądzam bo nie znam ale po tym co ktoś pisze można troche wywnioskować
Hehe no tak ściganiem nic sie nie osiągnie ale można jakoś rozładować emocje po wyścigu podać dłoń i takie tam
QSY nie pij w piątek
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: Audi 80 GT 5S, Audi A4
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 351
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 19:44
przewietrzyc QSY przewietrzyc sie mówi
_________________ Audi quattro You will always be in my heart...
...:::Audi Usque Ad Finem:::...
Audi A4 Avant 1.9 TDi
Audi 80 Coupe 5S 1981 r. 1.9
Audi 90 B2 quattro 2.2 KV - sprzedane
VW Polo GT 1992 - sprzedane
Audi 80 B4 2.0 sedan - w rodzinie