Ostatnio wirusowałem nissana terrano II rocznik 1999, gdzie klient twierdził , że na oleju napędowym z "makro" zrobił już ponad 70 tyś km , przy całkowitymm przebiegu auta ponad 140tyś. i generalnie żadnego uszczerbku na mocy , jedynie problem podobno z zamarzaniem i rozruchem zimnego silnika przy temp nizszych niż -10 st.
Autko nez żadnego przystosowania pod inne paliwko , więc coś w tym jest...
nie opowiadaj głupot na rzepaku zeby pojechac bez zdnych przeróbek musi byc minimum + 5 stopni bo ci przez filtr paliwa nie przepusci oleju...olej gestnieje!!!!!!!!!!!!!!!! ja juz troche na nim jezdze i wiem co muwie po 2 nie ma zadnej róznicy w spalaniu pompa wtryskowa jest to takie smieszne urzadzenie ze nie poda ci wiecej ropy a mniej rzepaku!!! ruznice mozesz odczuc jedynie na pedale gazu bo musiz bardziej go cisnac gdyby nie gliceryna która sie znajduje w rzepakowym nie bylo by zadnej ruznicy a nawet by bylo lepsze smarowanie popy,natomiast z jej zawartoscia nie w kazdym samochodzie ale zapiekaja sie wtryski
czytaj uważnie , napisałem , że klient twierdził... może mieszał może coś... ja nie wiem bo nie jeżdze na tym , tylko napisałem ze jest to mozliwe nawet przy dłuższych przebiegach.
hyhy w makro hurtowo pewnie najtaniej także chłopaki sie tam tankują
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: Audi S6 Avant
Skąd: LSM Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Mar 2005 Posty: 498
Wysłany: Pią Maj 19, 2006 14:48
Tesco- 2,69 za 0.9L
8,45 za 3L
Biedronka - 2,69 za 1L
8,19 za 3L
Leclerc - 2,89 za 1L
Jezeli chodzi o turbine i rzepaczek to : rzepak jest gestszy od ON i nie wszystko sie spala w komorze silnikowej resztki male kropelki wylatuja nawet koncowym tlumikiem wiec Takie kropelki moga zasrac turbine.
Co do spalania ja powiedzialem o moim samochodzie w ktorym przykro mi ale nie mam pompy paliwa, wiem o tym bo serwis Mazdy na Wertera tez sie zdziwil, po czym stwierdzili ze nie wiedza dlaczego tak jest ale skoro chodzi i dziala bez pompy paliwa to mam sobie nie sprawiac problemu dlaczego jej nie mam w Mazdzie.