FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: johny
Czw Lip 18, 2013 17:58
Mini Max na torze 1 maj
Autor Wiadomość
Misiek_lbn 
the fastest furious

Auto: 200sx s14a
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:26   

łoj Kamil, przesadzasz :fucku:
ja liczę, że ta honda dojedzie z maratonu na tor, ale o własnych siłach :rotfl: :spoko:

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Auto: Subu
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:35   

sharxhunter napisał/a:
łoj Kamil, przesadzasz :fucku:
ja liczę, że ta honda dojedzie z maratonu na tor, ale o własnych siłach :rotfl: :spoko:

Nie przesadza,przeciwnie jest dokładnie tak jak mówi.a Honda......
Honda dojechać musi :)

Misiek_lbn 
the fastest furious

Auto: 200sx s14a
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:35   

wiem, że dobrze prawi, ale poprostu wolę o tym nie myśleć :P

Brzozka 
streetracer

Auto: Jetta & Octavia
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:55   

jak mniej wiecej beda wygladaly te proby sprawnosciowe?

DeeS 
drifter

Auto: Ibiza Cupra
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 11:14   

Prawdopodbnie tak jak ostatnio albo dojdzie trojkat. Czyli wszystko na torze.

Zell 
drifter

Auto: Fajne
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 12:37   

A ja tam zawsze mówię, że tylko dobrym, sprawnym autem można wjeżdżać na tor, gdybym uważał, że zaraz mi się coś zepsuje od takiej jazdy to wcale bym nie stawał na starcie, bo by mi było szkoda
Jak ktoś ma chocby trochę sportowe auto powinien zadbać o to by taki samochód mógł coś pokazać i nie miał problemów typu klocki kończą się po 2 hamowaniach, tarczę się połamały, półośki się ukręciły, wał poszedł w plener, silnik się zatarł, olej wyciekł, woda wyparowala itp.
Jak się ma sprawny samochód to można pojechać i nic się nie stanie, no chyba, ze się całym autem w plener wyjedzie, ale i tak chyba lepiej na trawkę niż w drzewo czy latarnie przy drodze publicznej.
Takie jest moje zdanie, nie każdy musi chcieć jechać jeśli ma jedno autko i faktycznie boi się, że coś strzeli i potem kaplica przez cały tydzień. Ale jeśli dba się o autko i jest top form to czemu nie pojechać. A jak coś się ma stać to się i tak stanie, jak nie na torze to na drodze, a tam już może być mniej bezpiecznie.

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 13:18   

Zell napisał/a:
A ja tam zawsze mówię, że tylko dobrym, sprawnym autem można wjeżdżać na tor, gdybym uważał, że zaraz mi się coś zepsuje od takiej jazdy to wcale bym nie stawał na starcie, bo by mi było szkoda
Jak ktoś ma chocby trochę sportowe auto powinien zadbać o to by taki samochód mógł coś pokazać i nie miał problemów typu klocki kończą się po 2 hamowaniach, tarczę się połamały, półośki się ukręciły, wał poszedł w plener, silnik się zatarł, olej wyciekł, woda wyparowala itp.
Jak się ma sprawny samochód to można pojechać i nic się nie stanie, no chyba, ze się całym autem w plener wyjedzie, ale i tak chyba lepiej na trawkę niż w drzewo czy latarnie przy drodze publicznej.
Takie jest moje zdanie, nie każdy musi chcieć jechać jeśli ma jedno autko i faktycznie boi się, że coś strzeli i potem kaplica przez cały tydzień. Ale jeśli dba się o autko i jest top form to czemu nie pojechać. A jak coś się ma stać to się i tak stanie, jak nie na torze to na drodze, a tam już może być mniej bezpiecznie.

Masz absolutnią racje odnośnie tego zeby startować sprawnym autem.Ale niezgodzę się z Toba ze nic się nie stanie jeśli będziesz takim w pełni sprawnym autem jeżdził regularnie w kjs wykorzystując jego pełne możliwości.Po kilku imprezach stwierdzisz ze motor podpija olej,tarcze mimo ze były nowe to sie pogieły a zawieszenie nabrało luzów,aa i synchronizatory w skrzyni zaczęly jakby głośniej pracować.Jeśli komus nieszkoda i nie zalezy mu na utrzymaniu auta w pełnej sprawności przez dłuższy okres eksploatacji to może smiało startować w kazdym minimaxie.
Sory za OT bo temat przeciez jest o konkretnej imprezie a nie zużywaniu się aut podczas kjsów.Jeśli ktoś z kolegów nadal twierdzi,że jego auto wogóle nie cierpi podczas takich jazd,to ja je chętnie zatankuję i wystatuję ;) ;) ;)

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 13:27   

w kjsach to trzeba jezdzic starym rupieciem, ktorego nie szkoda.
bo czesto bywa ze trase wymysla po takich dolach ze traktorem szkoda jechac, nie mowiac juz o samochodzie.
a samochodu naprawde szkoda, mniejsze obciazenia ma przy wysigach na 1/4 mili jak na takich kjsach.

moje zdanie jest takie ze najlepiej miec 2 samochod do tego typu zabaw, by nie plakac potem ze sie nie ma czym jezdzic.

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 13:30   

pilachgt napisał/a:
w kjsach to trzeba jezdzic starym rupieciem, ktorego nie szkoda.
bo czesto bywa ze trase wymysla po takich dolach ze traktorem szkoda jechac, nie mowiac juz o samochodzie.
a samochodu naprawde szkoda, mniejsze obciazenia ma przy wysigach na 1/4 mili jak na takich kjsach.

moje zdanie jest takie ze najlepiej miec 2 samochod do tego typu zabaw, by nie plakac potem ze sie nie ma czym jezdzic.

dokładnie przyjacielu,wczoraj dostałem w spadku poloneza z lpg :) hehe nie jest to typowo rajdowa maszyna ale jak spadnie deszcz to dostarczy sporo frajdy.
O czasach oczywiście mozna zapomnieć ale mi chodzi raczej o dobrą zabawę.

Zell 
drifter

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 13:30   

KJS to nie MiniSprint i na odwrót, ganianie się po torze a po bezdrożach to 2 diametralnie różne rzeczy.
A Hondy biorą olej :P
Jak ci się sportowe tarcze pogieły a dobrze je dotarłeś to je wymieniasz, Brembo to nie Tarox i koniec. Synchrotory ci nie potrzebne jak się nauczysz zmieniać biegi wyrównując obroty poszczególnych biegów do prędkości, a luzy w zawiasię to się od jeżdzenia po dziurach robią.

Jak ci zależy na wyniach to nie startujesz samochodem którego ci szkoda bo to już jest coś za coś, a jeździć for fun może każdy.

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 14:00   

minimax nie jest po dolach, ale to nie zmienia faktu ze samochod jedzie przez ponad minuta prawie przy odcince, wiec po pupci odstaje.

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 14:31   

Zell napisał/a:
KJS to nie MiniSprint i na odwrót, ganianie się po torze a po bezdrożach to 2 diametralnie różne rzeczy.
A Hondy biorą olej :p

Chhhhhyba Twoja ;)

Dostaje po piździe całe auto nawet jeśli jeździsz po gładkim torze.Nie ma czasu na wyrównanie obrotów kiedy przed szykaną trzeba zapakować jedynkę a na liczniku masz 80km/h-->wyrównanie obrotów jest raczej niemozliwe.Cała fura idzie w dym co tu wiele rozmawiać.Zell pożycz Nysy na jutro ;)

Zell 
drifter

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 14:46   

Heel&Toe i musi wejść :D

Oj tam, przesadzacie z tym, przecież nikt nie mówi o codziennym jeżdżeniu na KJS'y, pozatym chętnie zobaczę który z was tym sportowym wózkiem zrobi 100 tys. km i dojedzie do wniosku że przez to rajdowanie parę razy do roku amorek już słabo tłumi :P

Samochód codziennie dostaje bardziej w dupę jeżdżąc po tych kamieniołomach zwanych miastem niż takim przejeździe gdzie działają na niego siły przeciążeń itp.

Mając w miarę nowe, dobre części nie ma takiej możliwości, żeby po paru łukach nagle coś się z nimi stało.

Ja jak złoże 3 to pojadę nią na tor, ja dbam o auto tak by było w dobrej kondycji i nadawało się do ostrej jazdy. Jeżdże tak jak potrafie, nie tak jakbym miał samochód typowo rajdowy ale jak autem którym można poszaleć.

Ja również uważam, że do poważnej jazdy trzeba mieć 2 samochód, którego zupełnie nie szkoda.

Drift_King 
prawdziwy tuner
dryfciarz

Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 15:14   

Zell napisał/a:
Heel&Toe i musi wejść :D

Wejdzie...za 1-szym,2gim i moze 27ym razem,ale za n-tym będzie juz grrrrrr :)

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 16:52   

Drift_King napisał/a:
Zell napisał/a:
A Hondy biorą olej :p

Chhhhhyba Twoja ;)

Dostaje po piździe całe auto nawet jeśli jeździsz po gładkim torze.Nie ma czasu na wyrównanie obrotów kiedy przed szykaną trzeba zapakować jedynkę a na liczniku masz 80km/h-->wyrównanie obrotów jest raczej niemozliwe.Cała fura idzie w dym co tu wiele rozmawiać.Zell pożycz Nysy na jutro ;)

Międzygaz i pierwsza cześć szykany na sprzęgle i nic się ze skrzynią nie dzieje, a czas zawsze jest zależy jakim kierowcą jesteś.

Odpowiedz do tematu