FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: bodek
Czw Lis 05, 2009 17:35
Uwaga firma DV-T to oszuści
Autor Wiadomość
xrafallbn 
znawca

Auto: MK IV 1.8T @ Yaris D4D
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 15:35   Uwaga firma DV-T to oszuści

Witam
ostrzegam przed firmą DV-T pod Ożarowem zajmującą się chiptuningiem itp.
krótko opiszę moją historię z tym związaną:
po zrobieniu programu przez tą firmę zaczęły się problemy z autem opisane na innym forum:
http://www.racingforum.pl...topic=67083&hl=
Wywalało non stop błąd "rom module error" po konsultacji z tą firmą i opisaniu problemu powiedziano mi ze ten błąd nie ma nic wspólnego z takimi objawami, czasami się zdarza ze po zrobieniu programu może się pojawić i żeby się tym nie przejmować.
Zdecydowałem się wysłać sterownik do GTO (digitun.pl) i okazało się że wgrany jest jakiś gotowy program na dodatek zrobiony pod sterownik Skody Octavii i auto nie będzie jeździło na tym sofcie tak jak trzeba.
Zadzwoniłem do tej firmy opisałem całą sytuacje, zaproponowano mi zwrot pieniędzy oczywiście się na to zgodziłem lecz do tej pory nie otrzymałem pieniędzy (a cała sytuacja miała miejsce kilka miesięcy temu). Zero kontaktu z osobą która się tym zajmowała.

slg 
streetracer

Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 16:50   

może oszuści to troche za dużo powiedziane , idąc takim tokiem rozumowania musiałbyś tak nazwać 70% firm w polsce zajmujących sie chiptuningiem. Wgrywanie gotowych programów niskiej jakośći to niestety , ale smutna polska rzeczywistość , a że akurat chłopaki nie mieli gotowca do Twojego ecu , tylko wgrali coś z podobnego auta , to już jest bardzo nieładnie , chociaż podejrzewam że w wielu podobnych przypadkach sie udawało i klienci jeżdzą nieświadomi do tej pory. Chiptuning w Polsce jest stosunkwo bardzo tani , porównując ceny chociażby w de (4xtyle) , gdzie sprzętu używa sie takiego samego jak oni. Nie tłumaczy to jednak w żaden sposób wgrywania gotowych programów kupionych na allegro , każde auto jest inne , ma inny przebieg , inne zużycie i zasługuje na program dopasowany pod konkretny stan.

xrafallbn 
znawca

Auto: MK IV 1.8T @ Yaris D4D
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 16:57   

wszystko było by ok gdyby zwrócili chociaż cześć poniesionych kosztów, a za program wcale mało nie zapłaciłem, za tą samą cenę bym miał soft w takiej firmie jak CompSport

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 17:45   

slg, tu nie chodzi o fakt ze program byl gowniany ale fakt ze obiecali zwrot kasy za ten bubel i kasy nie ma...

slg 
streetracer

Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 17:56   

Jaqub napisał/a:
fakt ze obiecali zwrot kasy za ten bubel i kasy nie ma...

o tym to już wogule nie piszę :) , bo wogule nie powinno dojść do faktu że ktoś miał sumienie wziąść pieniądze za spartoloną robotę (bo nie wierze że nie był świadomy tego co robi ze sterownikiem)

Odpowiedz do tematu