FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[OT] ciekawostka...
Autor Wiadomość
mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 10:34   [OT] ciekawostka...

http://www.wykop.pl/ramka...ozcie-naglosnic

niezły koleś popłynie z kosztami sądowymi jak założy sprawę :)

KTR 
drifter
eserdwadzieścia

Auto: P10GT
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 14:02   

ale fakt taki ze w serwisach wala w ptaka, ja w sumie tez bym sie wkurzył jak bym wiedział ze nie chca naprawic bo im sie "niechce" i mam za to płacic nie mała kase...

Upierdliwy 
speed demon
aka Clio

Auto: 525
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 16:02   

W większości serwisów tak jest.
Ja miałem [znany tu, szczególni Kruchemu :D ] przypadek z K550i
Poszedłem do jednych z punktów serwisu [niezależny] bo mi nic nie trybiło. Cośtam z wyświetlaczem. Podejżewałem soft, ale coś nie mogłem go postawić [wcześniej go sflaszowałem na walkmana] no i tam zaniosłem.
koleś mówił, że zobaczy co się dzieje i żebym przyszedł jutro. Tak chodziłem 2tyg. co dzień.
Koleś mi wyskakuje, że trzeba będzie wymienić wyświetlacz [150zł]. Cena wyświetlacza takiego to ok 30zł np Allegro.
Sprzedałem go za grosze.
Kolejny właściciel zmienił softa [5min roboty w domu]
A ja sflaszować go nie mogłem, bo coś z USB miałem.

Kruchy 
DRUGA ZOLTA KARTKA
MOTOR PANY

Auto: Jeszcze Troche
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 18:32   

Cytat:
W większości serwisów tak jest.
Ja miałem [znany tu, szczególni Kruchemu :D ] przypadek z K550i
Poszedłem do jednych z punktów serwisu [niezależny] bo mi nic nie trybiło. Cośtam z wyświetlaczem. Podejżewałem soft, ale coś nie mogłem go postawić [wcześniej go sflaszowałem na walkmana] no i tam zaniosłem.
koleś mówił, że zobaczy co się dzieje i żebym przyszedł jutro. Tak chodziłem 2tyg. co dzień.
Koleś mi wyskakuje, że trzeba będzie wymienić wyświetlacz [150zł]. Cena wyświetlacza takiego to ok 30zł np Allegro.
Sprzedałem go za grosze.

Moze nie 5 a z dwie :D

Moja dziewczyna oddała do serwisu SE W890i podobno z wyswietlaczem było cos nie tak.
Po obiorze okazało sie ze nawet nie był rozkręcany a na tym świestu od nich napisali ze wszystko wina uzytkownika i telefon nosi slady "rozkęcania". Gdy nawet śrubokręt obok niego nie lezal :roll: To było w Plusie :/

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Wysłany: Sob Gru 12, 2009 02:49   

osobiście mogę powiedzieć iż dużo telefonów dostajemy zalanych... czasem klienci są tak beszczelni że zalania czyszczą sami czym kolwiek ostatnio modne są perfumy... a nieumiejętne otwieranie telefonów kończy się tym że różnego rodzaju cewki i lutowane układy zostają oderwane z polami lutowniczymi i takie telefony mają anulowane gwarancje... dla nas to szybkie sztuki a nokia nam za to płaci... zresztą wiele nie trzeba żeby zamoczyć telefon wystarczy zmiana temperatury aby wilgoć dostała sie pod układ i korozja gotowa to samo spocone dłonie...

Clio napisał/a:

jak masz sprzęt to da rade zrobić w domu a jak nie to telefon się ubije...

Clio napisał/a:

bo taka jest cena za oryginał + 70 pln za wymianę... na allegro jest chińszczyzna... ktoś kto diluje oryginałami nie goni ich za bezcen....

Kruchy 
DRUGA ZOLTA KARTKA
MOTOR PANY

Auto: Jeszcze Troche
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 11:15   

Cytat:
bo taka jest cena za oryginał + 70 pln za wymianę... na allegro jest chińszczyzna... ktoś kto diluje oryginałami nie goni ich za bezcen....

Ostatnio podogniłem taki sam wyswietlacz Orginał !!! za 20 zł :D

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Wysłany: Pon Gru 14, 2009 18:39   

ja mam oryginały tańsze.... a ty zapewne pogoniles używkę... a jesli to była nówka to pogratulować rozgarniecia i ogólnie ogarniania tematu....

Odpowiedz do tematu