Wysłany: Nie Gru 20, 2009 20:35 problem z ogrzewaniem audi a4 2.6 V6
Witam
Problem jest taki ze nie ma wogole cieplego nadmuchu termostat zostal wymieniony pompa wody tez.Nie przegrzewa sie temperatura max 90. Jak dodanie sie gazu i na wysokich obrotach jest silnik to zaczyna dmuchac cieplym powietrzem jak tylko sie zdejmie noge z gazu zaczyna spowrotem wiac zimnym powietrzem. Nie wiem co robic plyn jest max .
Auto: Audi 80 B4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Kwi 2005 Posty: 82
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 20:53
Proponuje odpowietrzyć układ
Nie proponuje stosować od kamieniacza często zaczyna potem przeciekać układ
Zagrzej motor na postoju aż się wentylator załączy i powoli odkręć korek i tak kilka minut, otrzymaj to powinno wystarczyć
_________________ Zakład Blacharsko Lakierniczy Mechaniki Pojazdowej
Lublin ul. Wertera 1 B 601-23-80-57
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 21:27
a jak w hondzie mam taki sam przypadek to co mam robic? chodzi o to ze jak dodam gazu to grzanie w miare jest a jak chodzi na wolnych obrotach to ledwo wieje ciepłym...jak dobrze odpowietrzyc honde d15b7?
Ja przeczyscilem nagrzewnice woda bierzaca i pozniej wlalem plynu chlodaczego ile dalo rade wlaczylem silnik i czekalem az z nagrzewnicy przez dziurke w wezu zacznie sikac porzadnie plyn zakladalem spowrotem waz na nagrzewnice zaciskalem i przy chlodnicy pozniej odkrecalem wycieklo troche plynu i tak pare razy a potem odkrecalem korek od zbiornika plynu i dolewalem i tak znowu te same manewry i odpowietrzylem samochod i smiga wszystko.
Auto: bmw 740
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 20:48
no audi samo sie odpowietrz tak jak i honda
jest nieraz przyczyna korek w zbiorniczku nie trzyma ciśnienia i ma to wpływ
koszt nie jest duży
warto sprawdzic