Wysłany: Sob Mar 20, 2010 09:47 auto dla wysokiego do 5000 zł.
siemka
Piszę w imieniu znajomego. Koleżka ma wzrostu 205 cm no i poszukuje dla siebie jakiegoś auta, w które oczywiście się jakoś w miarę zmieści. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia/podobny wzrost/znajomych ?
No i budżet niestety skromny, studencki do 5000 złotych.
Auto: E34 540 touring
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Paź 2006 Posty: 318
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 16:15
omega B,audi 100 C4(znajomy ma do sprzedania 91r 2.0 z gazem za 4500zł jak coś to kom 516-120-129)bmw e32.najtańsze w utrzymaniu będzie audi bmw najdroższe.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 21:17
nie wiem co polecic ale wiem co odradzic: wszelkie koreanczyki mimo ze tanie, dobre, maloawaryjne, strasznie tanie czesci itp to sa raczej na malych zoltych czlowiekow.... to samo z japoncami itp. beemki tez sa ciasne w zasadzie chyba tylko e32 w tym budzecie moglby byc OK ale w wiekszosci sa to auta skarbonki i napewno nie dla studenta. moglby sprobowac jakiegos golfa sie przymierzyc... francuzy maja zazwyczaj pedaly strasznie blisko siebie a skoro ma ponad 2 metry wzrostu to i stopa pewnie nie waska i nie mala wiec zabojady tez odpadaja....
a tak na powaznie to ja mam 187cm i spokojnie mieszcze sie w wiekszosc fur z duzym zapasem wiec mysle ze 203cm nie beda problemem, no chyba ze kupi pikaczento
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Polecam Forda Sierrę najlepiej z 2.0 DOHC + lpg, autko dość żwawe. Części tanie i jest ich sporo. Jak i sam wózek kupisz w przyzwoitej cenie. Z tego co pisałeś, nie chcesz napędu na tył, ale pomyśl jeszcze nad tym
Auto: Galant
Skąd: Bronowice Pomógł: 6 razy Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 661
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 23:37
Przy moich 195 bardzo wygodnie jeździło mi się np. Laguną, Mondeo mk1 też fajna opcja bo można znaleźć fajnie wyposażoną. W tej klasy samochodach powinien mieścić się bez problemu. Później to jakiś suv albo van zostaje:P
_________________ "Never drive faster than your Angel can fly..."
Ja mam przyjemność uzytkować MONDEO mk.1. Przy moim skromnym/srednim wzroscie 183 cm przy maksymalnie cofnietym fotelu do tyłu i plecami na opraciu ledwo do pedałów dostaje wiec mysle kolega sie zmiesci Dodatkowy atut to dużo bogato wyposażonych sztuk na rynku i ceny samych aut i cześci dość niskie tak mi sie wydaje W rodzinie jest 5 lat zrobił 120tys na gazie i na prawde nic sie nie psuje Dopiero po tej zimie jest jeden pryszcz na błotniku (nalatane ma juz ponad 250tys). Polecam
Auto: Galant
Skąd: Bronowice Pomógł: 6 razy Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 661
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 05:32
sebas126p napisał/a:
(nalatane ma juz ponad 250tys). Polecam
Chciałeś napisać, że stan licznika to 250 tyś tak?
Tak się zastanowiłem i jak dla mnie student jeżdżacy Mondeo to kolejny duży samochód w centrum. Może lepie jakiegoś Golfika II lub III poszukać? Albo Smarta
_________________ "Never drive faster than your Angel can fly..."
Jaqub, francuzy nie sa takie ciasne... w safranie mam duzo miejsca w sumie nawet wiecej niż w a6 i z pedałami tez nie ma tragedii do 5tyś kupisz spokojnie coś w sensownym stanie
sebas126p napisał/a:
(nalatane ma juz ponad 250tys). Polecam
Chciałeś napisać, że stan licznika to 250 tyś tak?
A tu Cie zaskocze, samochód sprowadzony ze stanem licznika ok.130tys z Holandii z kompletną książką serwisową z orginalnym przebiegiem i na prawde był w super stanie Jako dowód tego 5 lat bezproblemowej eksploatacji Jak na starego Forda to chyba nieźle