dość wąske te opony chcesz jak na 17, tej szerokości to ja na 15" kołach miałem
ale odnośnie tematu w tej cenie masz fajne takie oponki:
Dunlop SP Sport MAXX TT 215/50R17 91 Y, ZR
BFGoodrich G-Force Profiler 215/50R17 95 WXL
a najbardziej polecał bym coś takiego:
Continental ContiSportContact 3 215/50R17 95 WXL FR E
tylko coś tam drożej bedzie za conti ale te 2 wyżej tez spoko oponki
Auto: Audi A4
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 17:23
A 225/45 nie będą tańsze? http://www.ceneo.pl/301117 I balon na nich ciut mniejszy Na komforcie też raczej nie stracisz zbyt wiele, bo chyba, że aż tak dokuczają Ci koleiny? No i chyba zależy czy chcesz to naciągać na felgę? Czy nie zależy Ci na tym.
Auto: audi 100 2.3 quattro '90
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 18:01
sluchajcie, chce do wanny wlozyc 17tki, i chce zalozyc kolka tej samej srednicy jak oryginal. U mnie to jest 215/60 R15, wiec przeliczylem ze najmniejszy błąd (1,2%) pomiaru predkosci bedzie przy kolkach 215/50 R17. Innego wyjcia raczej nie mam.
Poza tym szersze kolka raczej nie wejdą...
Auto: Chińska Księżniczka
Skąd: Polska Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 25
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 18:08
miracledrug2 napisał/a:
215/50 R17
szerszych nie ma co dawac do wanny bo bedzie tarło odpie...ć o nadkola chyba ze masz sport... a wysokosc gumy to juz chyba minimalne max bo nizsze to juz straszne nalesniki a wiadomo drogi nasze kochane zbyt dobre nie sa!!
wazne jest tez samo odsadzenie felgi.
ja juz ja widze na tych 17 piekna!!!!!
ja mam do Was takie pytanko na lato musze kupić dwie oponki. Wynalazłem bieżnikowane bo to na dwa sezony. Które z tych byście wybrali?
http://moto.allegro.pl/it..._185_60_14.html
Auto: A4//grande P.
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 423
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 11:03
już lepsze używane ale z fabryki, a nie regenerowane.
z bieżnikowanymi to jest loteria, może Ci sie trafić opona która będzie tak hałasować że jakbyś miał gwoździe w opony powbijane, do tego bicie opony, rozwarstwianie i nietrzymanie ciśnienia... ja bym kupił używane w dobrym stanie
a co do opon to polecam vredestein sporttrac 3 tylko czy są w rozmiarze 215/50 R17
piotrek199105, poszukaj dobrze, ja kiedyś rodzicom do B3 trafiłem Uniroyale, super deszczówki, 195 za chyba 130 zł/szt, bo wychodziły z terminów w sklepie internetowym, a starszych niż 2 lata nie mogą sprzedać bo nie to już nie jest opona nowa a oni tylko takimi handlowac mogą. Tych uniroyalów jak mnie wzieło ty 10 szt kupiłem :D:D szukaj takich promocji i daj spokój z nawelkami, w tej epoce takich opon się nie kupuje, jak nie masz kasy to kup sobie coś taniego jak sava to całkiem dobre opony, moze weższe to było by taniej ale zawsze lepiej niż nalewki. tu masz np save:
http://www.opony.com/opon...a_perfecta.html
jak masz nalewki brać to kup je, wiele nie dokładasz. a jak nie masz na czym jeżdzić już to daj znać i może znajdę jakieś oponki tak na teraz, bez szału z bieżnikiem ale jezdzić mozna, a jak zbieżesz kasę to kupisz sobie nowe savy czy coś, byle nie nalewki. słuchaj rad kolegów bo dobrze gadają