Czy to prawdą ,że sprowadzjąc motocykl z Belgi nie płaci się akcyzy i można realne kwoty pisac na umowie,bo tylko w skarbowym zwolnienie z Vatu i do rejstracji?
Czy to prawdą ,że sprowadzjąc motocykl z Belgi nie płaci się akcyzy i można realne kwoty pisac na umowie,bo tylko w skarbowym zwolnienie z Vatu i do rejstracji?
sprowadzając motocykl skądkolwiek w UE nie płacisz akcyzy tak samo jak samochód ciężarowy
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Dzięki,bo chciałem sie upewnić czy pisać 100ejro czy 4tysie ejro,żeby sie nikt potem nie przypindolił.
nie wiem na jakiej podstawie ale nie przechodzi już numer z pisaniem 100 ojro na umowie ...
płacisz i tak od ceny określonej eurotaxem czy inną książeczką
chyba że masz opinie rzeczoznawcy o niższej wartości ..tyle że określona wartość nie może być niższa niż 30 % wartości cennikowej ... bo inaczej jest to potraktowane jako odpad i wtedy dopiero są jajca
Auto: ropniak
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 09:05
No ale to co piszesz to nie dotyczy motocykli?
Za motocykl wogóle żadnego podatku,cła,czy akcyzy ?
To jest paranoja z tymi umowami,bo motocykl dostaje Gratis więc cena 100ejro jak najbardziej realna jest.
Śwagier mi powiedział,żeby napisać realną cenę rynkową na umowie ,bo i tak nic nie płace.Po przyjeździe tłumacze dokumenty,ide do skarbówki po zwolnienie z Vatu i odrazu do rejstracji.Cały koszt w Polsce nieważne od ceny to ok.500zł z rejstracją.
No ale to co piszesz to nie dotyczy motocykli?
Za motocykl wogóle żadnego podatku,cła,czy akcyzy ?
To jest paranoja z tymi umowami,bo motocykl dostaje Gratis więc cena 100ejro jak najbardziej realna jest.
Śwagier mi powiedział,żeby napisać realną cenę rynkową na umowie ,bo i tak nic nie płace.Po przyjeździe tłumacze dokumenty,ide do skarbówki po zwolnienie z Vatu i odrazu do rejstracji.Cały koszt w Polsce nieważne od ceny to ok.500zł z rejstracją.
tak , to co napisałem nie dotyczy motocykli tylko samochodów osobowych
chyba że masz opinie rzeczoznawcy o niższej wartości ..tyle że określona wartość nie może być niższa niż 30 % wartości cennikowej ... bo inaczej jest to potraktowane jako odpad i wtedy dopiero są jajca
67% przechodzi, powyżej jest odpad. Sprawdzone nie raz.