od pewnego czasu dziwnie zaczol sie zachowywac tzn w okolicach 3 tys obr/min boov po rozebraniu go okazalo sie jeden oring w srodku sie przerwal. Zamontowaliem seryjny zawor dv tylko nie wiem czy dobrze, zrobilem rundke po miescie VAG nie pokazal zadnego bledu
http://www.youtube.com/wa...feature=related ja mam podlaczone jak na filmiku i slychac delikatne sykanie, nie rowna sie napewno z bov-em.
druga sprawa to mi zadnych bledow nie wywala, czy przy zle zamontowanym by pokazywal jakies bledy??
Auto: MK IV 1.8T @ Yaris D4D
Skąd: Węglin Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Sty 2009 Posty: 70
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 18:33
lol pewnie że źle podłączony, na tym filmiku też jest poje***e, nic dziwnego że syczy powietrze naciska na tłoczek i ucieka w dolot, AGU nie pokaże błędu bo nie ma map sensora
[ Dodano: Pon Lip 18, 2011 18:42 ]
przerzuca mi się w garażu sprawny DV jak by ktoś chciał oddam za powiedzmy 0.7
zalozylem tak jak mowicie nie zauwazylem roznicy w niczym, takie samo przyspieszenie, takie samo delikatne sykanie. Moj DV ma koncowke 710 C, ale szczeze mowiac bov troszke szybciej reaguje i wkreca na obroty, musze sie pokrecic i poszukac oringu.
znalazlem jeszcze klika filmikow gdze wlasnie w taki sposob sa montowane dv, dlaczego tak je montuja????
Auto: MK IV 1.8T @ Yaris D4D
Skąd: Węglin Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Sty 2009 Posty: 70
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 19:44
nic nie powinno syczeć najprawdopodobniej masz rozwalony dv a na bov będzie przelewało paliwem przy upuszczeniu gazu i strzelało z wydechu co potem najprawdopodobniej poskutkuje rozwaleniem katalizatora jeśli go jeszcze masz i części gorącej turbo
na bov jezdzilem 3 lata i nic mi razu nie strzeliło, ani sie nie przelalo, zero jakich kolwiek problemow, ktos za duzo bajek o tym pisze na internecie, albo kazda awarie przypisuje ze to wina bova
jak sie komus przelewa paliwo to niech sobie zmieni mape paliwowa albo swiece xD
katalizator jest w pozadku 4 miesiace temu wymienialem plecionke to bylo ok (gosciu mi przywalił centalnie w tlumik), zawor dv sprawdzilem trzyma dobrze i upuszcza w odpowiednim momencie, a i kazdy zawor dv wydaje delikatne dzwieki przy puszczaniu gazu