FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
gdzie naprawią laptopa
Autor Wiadomość
slaw86 
drifter

Auto: A4//grande P.
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 20:13   gdzie naprawią laptopa

siemka

mam problem z laptopem lenovo ideapad pojawił się niebieski ekran win i nie odpala. gdzie zanieść żeby nie okradli?

johny 
drifter

Auto: robi psssssss
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 23:20   

czasem cos sie wypnie rozłaczy posprawdzaj, moze jest jakis bład systemowy i przeinstalowanie win wystarczy, z regoły naprawa jest bardzo kosztowna o ile dostepne sa jeszcze czesci w serwisie,

złego słowa uzyłem tu sie nie naprawia poprostu sie wymienia np. padła płyta głowna szukasz sprawnej, nie daj sie nabrac na lutowanie czegos bo po 2 miesiacach bedze to samo

slaw86 
drifter

Auto: A4//grande P.
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 19:26   

podmieniałem dysk, bo pierwsze co mi przychodzi to właśnie to i bez zmian. Więcej sprawdzić nie mogę...

jakiś namiar?

martrx 
znawca

Auto: SC 1,1 MPI
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 21:06   

naprawiałem tutaj monitor LCD www.inaoo.pl
nie mam zastrzeżeń

SC 1,1 MPI '03r.

johny 
drifter

Auto: robi psssssss
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 23:10   

jezeli podmieniasz dysk i jest on z innego laptopa to tez bedze blu scren, musi to byc dysk z instalacja win tylko i wyłacznie na Twoim kompie, musisz zainstalowac świezego win wtedy bedze moza stwierdzic czy dysk jest uszkodzony

opisz jak to mniej wiecej wyglada w ktorym miejscu masz blu scren i co tam pisze

z naprawa laptopa to jest tak, ze albo to jest jakas błachostka cos sie wypieło ewentualnie jakis bład systemowy, albo usterka jest na tyle powazna ze naprawa jest nie opłacalna (wystarczy wejsc na allegro 1/3 laptopow wystawionych na aukcjach ma wady)
Ostatnio zmieniony przez johny Pią Lut 03, 2012 23:22, w całości zmieniany 2 razy  

Brzozka 
streetracer

Auto: Jetta & Octavia
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 00:55   

zamiast podmieniać dyski najlepiej odpalix linuxa xpud z pendrive'a, jak ruszy to hardware ok

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 01:09   

jakis dobry szczery serwis od laptopów potrzebuje w HP chyba zepsuła sie taśma od monitora bo jak go otwieram i włączam to nic nie widac na monitorze a na poczatku trzeba było poruszac ekranem zeby działało, teraz nie reaguje na nic :|

guziolek 
Specjalista

Auto: bora
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 17:39   

QSY, miałem vcoś podobnego w acerze, najpierw skakały paski po monitorze i trzeba było matrycą ruszać aż załapało, a w końcu czarny ekran. Zrobili to za 200 za komfortem przy zana, to ul. j sawy chyba. Na początku miało być za 70pln, ale się okazało, że niby jakiś układ jest uwalony i się go nie dało naprawić i przez to koszty takie a nie inne.

ciastek 
znawca

Auto: TjurboDohcVtec
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 12:54   

QSY, przecież lukasrz naprawia tanio i dobrze. napisz do niego PW czy to na tym forum, czy na HTL... JCF

Kuba988 
Specjalista
quattro

Auto: Audi 80 2.8 AAH q
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 13:21   

QSY napisał/a:
jakis dobry szczery serwis od laptopów potrzebuje w HP chyba zepsuła sie taśma od monitora bo jak go otwieram i włączam to nic nie widac na monitorze a na poczatku trzeba było poruszac ekranem zeby działało, teraz nie reaguje na nic :|

A jakiej firmy masz grafike w tym hp ??

Alwaro Rodrigez 
znawca

Auto: Vnto
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 12:41   

guziolek napisał/a:
QSY, miałem vcoś podobnego w acerze, najpierw skakały paski po monitorze i trzeba było matrycą ruszać aż załapało, a w końcu czarny ekran. Zrobili to za 200 za komfortem przy zana, to ul. j sawy chyba. Na początku miało być za 70pln, ale się okazało, że niby jakiś układ jest uwalony i się go nie dało naprawić i przez to koszty takie a nie inne.

master media

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 18:04   

icom ??!?!

Odpowiedz do tematu