Majstry jak niektórzy wiedzą w moim seju miałem do tej pory silnik z punto 1 1.2 16V 86KM. Przez zimę męczyłem cleana pod maską + kolejny swap na 1.4 16V.
Po krótce pisząc - słupek niemal identico co poprzedni tyle, że mocniejszy - odpalany miał być na osprzęcie z poprzedniego 1.2, które do ostatniego dnia jeździło, tyle, że dymiło i żarło olej. Jest to normalny swap swapa (czy jak to nazwać) i u ludzi lata aż miło. Usunięciu a w sumie przeróbce poddana została część wiązki kabinowa i puszczona nadkolem (clean)(natomiast wiązki silnikowej specjalnie nie ciąłem coby mieć pewność, że nie zrobiłem babola)...
Rozrusznik kreci jak gupi, pompa dziala i iskra jest, paliwo jest. Komp od zawsze ma wykasowany wpis immo i wypięta centralkę immo. Auto wcale nie odpala (nawet nie ma najmniejszego zamiaru) i zalewa mi za kazdym razem swiece. Czasem lapie jakas zamule ale raczej wykluczam pogiete zawory, bo rozrzad ustawialem na blokadach. No chyba, ze jakims cudem mi przeskoczylo i pogielo zawory?....
Z gory dzieki za wszelkie sugestie. Mialem juz nim wczoraj wyjechac i pupa blada