mozesz zapytac w motobudzie na rejowieckiej jadac w kierunku lublina bedziesz mial taka duza tablice ( czesci skoda / lada ) czy cos takiego powiedz ze odemnie tam powinno udac sie kupic
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
"To jest pokolenie któro uczyło się jeździć na pachołkach... MY uczyliśmy się na zusie i zawadówce "
Zgadzam sie, ze Total na pewno nie jest zlym olejem. Jednak mam wielu zajomych, ktorzy szczerze polecaja Mobil 5w50 uzywajac go w sporcie wlasnie w silnikach PSA. I zupelnie nie rozumiem Twojego tekstu "nienawidza Mobila"? A co do warsztatow puga jak to nazwales to nie mam zaufania do nich i na pewno nie powiezylbym im swojego auta, wiec ich opinia mnie nie interesuje. Pomijajac juz fakt, ze maja podpisana umowe z takimi firmami jak TOTAL.
A co do najlepszego oleju do, jak to ujales, "naszych" silnikow - jezeli mialbym sie nie liczyc z kosztami - jest bez watpienia MOTUL.
ja ci polecam tylko MOTUL lub Valvoline, ten 2 jest nawet w przystepnych cenach i co najwazniejsze nie sa rozlewane w Polsce, jak zbudowałes taki motor to na oleju nie powinienes oszczedzac
A ja bylem niedawno u faceta ktory od 20 lat sklada silniki do rallycrossu i mowi, ze leje do wszystkich castrol [mobli od jakiegos czasu jest w grupie castrola, ja rowniez nota bene leje mobil i i bede go bronil]
_________________ - www.banymotorsport.pl -
profesjonalne przygotowanie samochodów do sportu