Wysłany: Sob Mar 22, 2008 10:58 Przełącznik w Vento
Mam takie dziwne dosyć pytanie dotyczące przełacznika w Vento. Nie smiejcie sie ale naprawde nie wiem do czego to słuzy. <bezradny> to jest przesówak na tym przełączniku wycieraczek taki z czterema pozycjami 0 1 2 0 i to od razu mówie ze nie służy do zybkości tempa wycieraczek sprawdzałem można usytawić ten przesówak na pozycji 1 i 2 a na zero tylko jak sie trzyma bo wyskakuje zaraz. Co dziwne jest to tylko w modelu 2.8 VR6 i w niektórych 2.0. Jezerli możecie coś doradzić to napiszcie <oops> . POzdrawiam
Auto: Civic 2x
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 138
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 16:11
Ten przelacznik przelacza kilometry dzienne w komputerze. 1 i 2 to dwa liczniki kilometrów dziennych, z tym ze jeden kasuje sie co dobe (chyba jakos tak), a drugi sami kasujemy. 0 (zero) słuzy do kasowania licznika, to z lewej 1 kasuje wartosci pierwszego licznika, a to z prawej 2 drugiego. Kasuje sie przez przytrzymanie przelacznika w pozycji zero. Dodatkowo na samym koncu dzwigni masz jeszcze jeden przycisk do przelaczania poszczególnych wartosci w komputerze miedzy innymi: czas jazdy, odleglosc w km, temp oleju, śr predkosc, śr spalanie, temp na zewnatrz i to chyba tyle.
Jak cos pominąłem albo pomyliłem to mnie poprawcie.
_________________ Nie ważne jaki masz samochód, ważne jak nim jeździsz.
Dzieki bardzo faktycznie No to już mam jasność. dzieki jeszcze raz <spoko>
[ Dodano: 2008-03-22, 16:40 ]
A no to jeszcze jedno pytanie wprawdzie nie związane z przełącznikiem a THERMOtronic'kiem. co wpływa na szybkość nagrzewania, czy na daną temp. trzeba czekać az do nagrzania silnika w samochodzie czy wystarczy jak jest włączony...??? Jak coś niejasno sprecyzowałem to poprawcie
Ostatnio zmieniony przez Sob Mar 22, 2008 17:46, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 10:22 Re: Przełącznik w Vento
zxc napisał/a:
Patrick napisał/a:
Co dziwne jest to tylko w modelu 2.8 VR6 i w niektórych 2.0.
w passacie 2.0 gt tyyż jest
Tak tak to jest wiecej w kazdym modelu z komputerem pokłądowym i Golf III Ma też ale w modelu 2,8 i 2,0 nie wiem czy tez nie ma tego w 1,9 TDi ale chyba nie ma