Na początek:
Mam pytanie jaki najlepszy zestaw zawiasu na KJS/Superoes polecacie do SC.
Zawias: Decyduje między sprężynami FK 40/40 a 60/40 i do tego minimum przód amory PZM ?
I wydech: kolektor 4w2w1, rura 50 i 2 "tłumiki" Kałuża Motorsport za tyś czy szukać Supersprinta ?
do wydechu 4w2w1 powinna wystarczyć rura 45mm(przy 50 może być już dość głośno) w środku strumienica a na końcu tłumik od poloneza lub dużego fiata i tak powinno być trochę taniej-ja tak mam i jestem zadowolony <spoko> ...kwestia zawieszenie natomiast-to już zależy tylko i wyłącznie od funduszy-jakaś gazowa kayaba na twardszych sprężynach też nie byłaby zła(tylko może z tym obniżaniem nie przesadzać bo miska olejowa w tych autach też jest nisko)
_________________ "Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting." Steve McQueen
Ostatnio zmieniony przez cinekrally Czw Sty 29, 2009 23:51, w całości zmieniany 2 razy
Zawias będzie -40/40mm z amorami gazowymi.
Wydech kolektor plus rura 50 z 2 tłumikami - powinno nie być za głośno.
Ew. faktycznie końcowy tłumik tzw. "polish mugen"
Co do strumienicy to w jej działanie zbytnio nie wierzę.
po założeniu strumiennicy najlepiej jest się pobawić trochę z ustawieniami komputera i to dostroić to wszystko ale to też będzie hulać <spoko> ewentualnie jeszcze mogę zaproponować płytę pod silnik co by niestraszny był żaden oes <rotfl> ...i na start... <tak>
_________________ "Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting." Steve McQueen
Ostatnio zmieniony przez cinekrally Nie Lut 01, 2009 11:22, w całości zmieniany 1 raz