Wiem ze pewnie bede nie orginalny, ale moze jakis czerwony pugus ci sie przewiną dawno sie nie pojawialem wiec jak bym mogl prosic lejek84@wp.pl Dziex z góry i fajne fotki <spoko> <spoko> <spoko>
_________________ Radosc z upalania, bezcenne za reszte zaplacisz karta...
moze w koncu oplacicie jakiegos fotografa to będzie wam robil zdjecia ? ktos chodzi po błocie, poświeca się a pozniej tylko slyszy fotki tego fotki tamtego na maila
ehm
Auto: V V C
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 08:51
arturlublin napisał/a:
moze w koncu oplacicie jakiegos fotografa to będzie wam robil zdjecia ? ktos chodzi po błocie, poświeca się a pozniej tylko slyszy fotki tego fotki tamtego na maila
ehm
Może opłacisz kierowców i pilotów co startują. Narażają swój sprzęt na kosztowne naprawy, nieraz również ryzykując zdrowie, żebyś cieszył się oglądając zawody i mógł ćwiczyć swoje umiejętność fotografowania.
jimmijump, bardzo lubimy Twoje zdjęcia, szczególnie jak są na nich nissany znowu w imieniu właściciela dziękuje za zdjęcie nr 4
arturlublin, po co płacić za coś co można mieć za darmo ja to się ciesze jak chociaż ktoś podziękuje <lol>
spider, ciekawe masz do tego podejście, możesz przypomnieć jakim samochodem jeździsz? żebym przypadkiem się czegoś nie nauczyła robiąc Ci zdjęcia. Jeśli jeszcze ktoś uważa podobnie to proszę o informacje. Z góry dziękuje.
arturlublin, chcesz dorobić to napisz w odpowiednim miejscu a nie w temacie gdzie ludzie dobrowolnie zamieszczają swoje zdjęcia, a że ktoś prosi o zdjęcia swojego auta to chyba ma do tego prawo, a autorzy zdjęć sami potrafią odpowiedzieć, podjąć decyzję itp.
więc daruj sobie tego typu filozofie
_________________ jeśli wszystko jest pod kontrolą to znaczy, że jedziesz za wolno
a jesli rowniez masz zamiar zarabiac na zdjeciach, to moze najpierw postaraj sie o zgode osob, ktore zamykasz w kadrze.
Jeśli bym chciała zarabiać na zdjęciach to robiła bym je gdzie indziej...
Ludziom zdjęć raczej nie robie, a jeśli dobrze pamiętam to do publikacji zdjęć osób potrzebna jest ich zgoda, co do samochodów chyba nie jest wymagana. Chociaż mogę się mylić, bo dość dawno czytałam na ten temat. Ale tak na logikę, to w gazetach motoryzacyjnych często są relacje foto z imprez samochodowych i nikt nie pyta właścicieli czy chcą żeby ich samochód był w gazecie czy nie.
Nie chciałabym naruszać niczyjej prywatności, więc jeśli ktoś nie chce żebym robiła mu zdjęcia niech napisze. Ja będę miała mniej pracy, mniejsze zużycie sprzętu i wszyscy będą zadowoleni
Schumi03 zdjęć trochę mam, w wolnej chwili wybiorę coś i wrzucę, ale nie obiecuje że w tym tyg. bo mam do zrobienia sporo zestawień do pracy mgr