Auto: BMW
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 14:29 [e46] 320d 99 Mało wydajnie pracująca klimatyzacja.
Ostatnio nastały upały i zauważyłem że w moim BMW 320d 136KM z 1999r klimatyzacja automatyczna stanowczo za mało wydajnie działa. Dziś przy ponad 30 stopniach C ustawiłem klimę na 16 stopni i maksymalny nawiew i ku mojemu zdziwieniu komfortu takiej i chłodu nie ma jak się spodziewałem. Przy mniszych temperaturach da się bardziej odczuć jej działanie ale przy powyżej 30 stopni C nie chłodzi tak jak bym to się spodziewał. Natomiast w zimie nie osusza powietrza tak jak powinna, Czy sama wymiana gazu chłodzącego pomoże? Czym się różni "nabijanie" z "nabijaniem" z odgrzybianiem ( różnica w cenę około 50zł), czy to tylko wydarcie kasy od klienta ? Ile kosztuję tzw osuszacz? Czy jego wymian w E46 320d jest trudna? Gdzie się znajduję? Czy może tu tylko za mało gazu jest i dlatego klima mało wydajna?
Gdzie w Lublinie znajdę dobry serwis znający się na klimatyzacjach w samochodzie? Nie chodzi mi o takich specjalistów co potrafią podłączyć auto do jakiegoś kombajnu co robi wszystko automatycznie.