Wysłany: Pią Lis 07, 2008 17:45 Most do polda 1.4 16v
Witam
jako ze mój most jest już tak zakatowany, że wyje głośniej niz silnik zapadła decyzja o jego wymianie. I teraz mam pytanie czy szukać mostu od rovera, czy może jakis inny
chciałbym żeby poldek sie "lepiej zbierał" od zera, natomiast predkość "max" mnie nie inteesuje.
Z tego co wiem to w roverach były przełożenia 4.1, chyba że mi sie pomyliło.
Pytanie od czego wstawić most żeby sie lepiej zbierał?
z góry dzieki za pomoc.
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 18:00 Re: Most do polda 1.4 16v
crOOchy napisał/a:
Witam
jako ze mój most jest już tak zakatowany, że wyje głośniej niz silnik zapadła decyzja o jego wymianie. I teraz mam pytanie czy szukać mostu od rovera, czy może jakis inny
chciałbym żeby poldek sie "lepiej zbierał" od zera, natomiast predkość "max" mnie nie inteesuje.
Z tego co wiem to w roverach były przełożenia 4.1, chyba że mi sie pomyliło.
Pytanie od czego wstawić most żeby sie lepiej zbierał?
z góry dzieki za pomoc.
w zwykłym kombi był o takim samym przełożeniu ...
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
na to wychodzi, tylko mostu od trucka nie da sie ot tak przełozyc bo nie ma on mocowan na resory jak zwykly gdyz w trucku resory leza na moscie a nie wisza pod nim, wiec zostaje albo dospawanie mocowan albo przelozenie samych bebechów
na tym od traka bedziesz mial lepsze przyspieszenie kosztem predkosci natomiast a na roverowskim gorsze przyspieszenie ale bedziesz osiagal wieksze predkosci, trakerowski zatem leprzy