FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Skradziono telefon N 3100
Autor Wiadomość
mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 22:08   Skradziono telefon N 3100

cześć.
Dziś został skradziony telefon Nokia 3100 ze standardową obudową taka jak ta
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72602902
+ srebrna kryształowa klawiatura i angielskie menu.
Został dziś skradziony mojej dziewczynie w szpitalu
Jutro postaram sie dodać numer seryjny i dokładnijeszy opis.
Jakby ktoś widział gdzieś podobny (komisy, lombardy, allegro albo chce taki kupić i trafiłby sie własnie ten) niech da znać. (PW/GG/KOM/lub tu)
Jutro tez zostaną powiadomione lubleskie komisy i znajomi co robia telefony w domach w razie czego gdyby ktoś chciał wgrac polski jezyk lub go odblokowac bo został zgłoszony na policje a jutro sam postaram sie go zablokować.
UWAGA!! Telefon bedzie miał zablokowany numer IMEI
Kupno tego telefonu traktowane jest jako paserstwo!!

Z góry dzieki wielkie za jaka kolwiek pomoc co do znaleźnego to sie dogadamy.

Spawos 
prawdziwy tuner
Spawos

Auto: Lanos
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 22:17   

mi jak ukradli to pochodzilem po komisach itp ale nic nie dalo wiec raczej mozna zapomniec o telefone :( na policji zglosilem i potem po tygodniu przyszlo o umozenie sprawy i tyle facet mowil ze znajduja sie po paru latach nawet przypadkowo ...

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Wysłany: Nie Lis 20, 2005 22:39   

Spawos, tez tak miałem. Ale sam naprawiam telefony i pracowałem w kilku komisach wiec mam tam znajomych których część juz dziś powiadomiłem a do reszty przewioze sie jutro. Napisałem na forum bo to częściowo moze podnieść szanse na odzyskanie go. Telefon zablokuje jutro a w Lublinie jest niewiele komisów które potrafią je odblokowac (mówiąc ściślej dokładnie 3) a wszyscy co to niby robia oddaja takie telefony własnie do jednego z tych komisów a wiec w tym wypadku szanase są spore

bodek 
Dyrektor

Auto: maty
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 22:53   

przyklejmy temat na pare dni

Spawos 
prawdziwy tuner
Spawos

Auto: Lanos
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 22:56   

zobacz na wykazie jak ci przyjdzie na koniec miesiaca bo moze ktos dzwonil z niego na jego nieszczescie i dojdziesz moze kto co i jak :)

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Wysłany: Nie Lis 20, 2005 23:17   

Spawos, dzwoniłem juz na ten numer ma wywalona karte :/ ale mamy inne sposoby na blokowanie komórek. Wystarczy ze tel zaloguje sie do obojętnie jakiego BTSa i zostanie zbanowany :D

dolores 
drifter
--3--NTr

Auto: ...
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 11:10   

...Dwa lata temu skradziono mi telefon , zgłosiłam na policje i po roku mi go znaleźli , takze czasem warto szukać pomocy u naszej "władzy"... :)

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Wysłany: Pon Lis 21, 2005 12:49   

dolores, dokładnie. Teraz dzieki współpracy komisów z policją jest bardzo duza szansa na odnalezienie skradzionego telefonu

adilsm 
drifter
letko wtajemniczony

Auto: MB 190e
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 13:40   

Mi też ukradli tylko troche więcej wart niż 3100 i co zgłosiłem na policji, nawet numer rejestracyjny miałem samochodu tego typcia...(dłuższa historia) ale niestety był on na niemieckich tablicach i powiedzieli że g.... mogą zrobić w takiej sprawie. Przyszło mi niedawno pisemko że zaczynają dochodzenie w tej sprawie i tyle... Oczywiście zablokowałem też IMEI u operatora ale to chyba niewiele da bo dla chcącego nic trudnego :| Ale jak znajde ten samochodzik na mieście to... :gun:

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Wysłany: Pon Lis 21, 2005 17:09   

adilsm, sprawa zmieny IMEIa i rozblokowanie fona to zecz dosc prosta i nieprosta. Trzeba mieć sprzet za ok 11tyś a w dodatku maja go tylko 3 lubelskie komisy a z tego co wiem moze 100 w całej polsce. W dodatku chęć zmiany IMEIa musisz zgłosić do producenta czyli w moim przypadku do nokii o wygenerowanie nowego numeru i później trzeba zaprogramowac nowy procesor:) powiem ze koszt takiej operacji zaczyna sie od 180pln w zalezności od producenta i modelu. Chwała im zato ze wprowadzaja coraz lepsze algorytmy kodujace soft nie to co np w nokiach DCT-3 np 3310 gdzie do zmiany IMEI potrzebny był tylko kabelek za 10pln :)

(300 post:P )

Odpowiedz do tematu