FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: .Gelo.
Nie Paź 28, 2007 15:54
JAKI OLEJ DO AUTOMATU TIPTRONIC
Autor Wiadomość
zanjac 
Specjalista

Auto: mat
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 11:26   JAKI OLEJ DO AUTOMATU TIPTRONIC

Pora na wymiane oleju w tiptronicu i tu są schody :( .......cieknie na wałku przekazu mocy quattro , do skrzyni A8 4.2 idzie 9 litrów , w salonie jest tylko w litrówkach po 90 zł za litr / tzw produkt spec VW G 052 162 A2/ - kolor żółty.

Musi być przecież jakiś producent , zamiennik o normalnej cenie.
Moze znacie fachmana który byłby w stanie uszczelnić mi tą skrzynię , podajcie jakieś telefony , warsztaty itp

[ Dodano: Sro Gru 28, 2005 11:40 am ]
ps.pojawiło mi sie w profilu "znafca" a ja z taką pierdołą nie mogę sobie dać rady :( :oops:

ziomuś 
drifter

Auto: Avensis T22
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 19:45   

wiesz co zadzwoń do firmy w której ja zmieniałem olej w swoim automacie ,spoko koles i według mnie zna sie na robocie

TRANS -AM
SPÓŁDZIELCZOCI PRACY 81 koło lenartowicza
tel. 740-69-41

zanjac 
Specjalista

Auto: mat
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Gru 29, 2005 10:00   servisy i salony nie wiedzą ile już zarabiać

Dzięki za odpowiedź :) ,znalazłem obecnie stronkę "audipagec.com" i okazało się że olej VW G 052 162 A2 ( 90 zł/1l ) , robi firma ESSO i jest to olej pod tytułem ESSO LT 71141 i ten właśnie olej ściagnie mi sklep tylko z olejami w łęcznej t.752 16 44.
Ciekawostką jest to :o ,że olej ten wystepuje tylko w 20 litrowych opakowaniach dla serwisów grupy VW - ALE ZA 20 litrów - 420zł (czyli 21 zł za 1 litr) :roll: :roll: - wniosek taki ,że na marmury i przepych servisów i salonów płacimy my użytkownicy. :(

[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 10:01 am ]
ps :( ale dalej nie mogę znaleźć fachowca , który uszczelniłby mi moję skrzynie automatyczną :(

[ Dodano: Wto Sty 10, 2006 2:53 pm ]
Już wszystko git , skrzynia uszczelniona i olej zmieniony - dzieki fachowcowi od automatów Panu Andrzejowi Duli /warsztat sam.w łęcznej/- za jedyne 500zł :wow: to się nazywa fachowiec

Odpowiedz do tematu