Wysłany: Sob Mar 17, 2007 15:44 Play zbija ceny połączeń
Play zbija ceny połączeń
49 groszy za minutę rozmowy, stałe stawki za połączenia do wszystkich sieci, tanie SMS-y i MMS-sy - Play rzucił rękawice trzem konkurentom - pisze DZIENNIK.
Rozpoczęła się bezpardonowa wojna na komórkowym rynku. Wczoraj ze sprzedażą swoich usług ruszył Play - czwarty operator. Firma zapowiada cenowa i technologiczną rewolucję. "Nasze ceny są o 30 proc. niższe od konkurencji, ale to nie wszystko. Co 6 - 8 tygodni będziemy nasze cenniki modyfikować i damy w kość konkurencji" - mówi Chris Bannister, prezes spółki.
I nie ukrywa, że idzie na wojnę ze wszystkimi - chce odbierać klientów Erze, Orange i Plusowi. Jednak według analityków Deutsche Banku nie będzie miał łatwego zadania. Bo konkurencja wykonała już manewr wyprzedzający. "Dzisiejsze ceny Play wyglądają mniej atrakcyjnie, gdy weźmie się pod uwagę promocje u jego rywali. Wtedy są one niższe jedynie o 10 proc." - mówi Krzysztof Kaczmarczyk, autor raportu Deutsche Banku.
Firma ma jednak mocny argument w ręku - proste zasady rozliczeń z klientem. W odróżnieniu od konkurentów Play ma takie same stawki dla osób, które wykupią abonament, jak i dla korzystających z telefonów na kartę (pre-paid). Nie różnicuje też stawek w zależności od tego, czy dzwoni się do własnej sieci, czy poza nią. Minuta połączenia z Play kosztuje zaledwie 49 gr. Operator zrównał też ceny SMS-ów i MMS-ów - po 15 gr. każdy. Najtańszy miesięczny abonament w Play to 50 zł.
Auto: Honda
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 20:09
Wszyscy opratorzy w kulki leca Mam mozliwosc przedluzenia umowy w Orange'u ale zastanawiam sie co robic Po 6-ciu latach w sieci walneli mi taka propozycje ze tylko sie pochlastac!! Juz Era na dzien dobry wiecej mi proponuje-ciekawsze uslugi, tansze telefony... Za to pozniej Era przy przedluzaniu umowy ma kiepska oferte. I badz tu madry
Wiec zakupilem startera za 30zł w Empiku, a sa i w Media .......
Tylko niemoge sie nigdzie doczytac gdzie zakupic doładowanie konta?? Niejest nic wyraznie napisane co i jak
Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 16:28
nie wiem czy dobrze pamiętam rozmowę z gościem co ma być przedstawicelem Play ale chyba to jest Netia... a ja jakoś nie za bardzo ufam tej firmie , sam mam w orange 5 telefonów i nigdy nie miałem problemów a ceny wiadomo... zawsze mogły by być niższe
Wszyscy opratorzy w kulki leca Mam mozliwosc przedluzenia umowy w Orange'u ale zastanawiam sie co robic Po 6-ciu latach w sieci walneli mi taka propozycje ze tylko sie pochlastac!! Juz Era na dzien dobry wiecej mi proponuje-ciekawsze uslugi, tansze telefony... Za to pozniej Era przy przedluzaniu umowy ma kiepska oferte. I badz tu madry
nie przedłuzaj bo nic ciekawego i tak ci nie zaproponują a napewno fajnego telefonu, możesz nie przedłuzac umowy i na tym samym kącie wziąść nowy abonament co wiąze sie z promocjami i tańszymi telefonami, w tej sytuacji nie będziesz musiał przedstawiać zaświadczenia o zarobkach i zatrudnieniu
_________________ PRZEKŁADAM LANS NAD OSIĄGI.... 19CALI