FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Rysiek
Sro Lis 29, 2006 23:33
BOV w 1.8T w IV GTI
Autor Wiadomość
kris 
drifter

Auto: impreza gt
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 21:57   BOV w 1.8T w IV GTI

Witam wszystkich....

1)
noszę się z zamiarem wsadzenia sykawki .... ale cos poczytałem że to nie taki prosty temat, że trzeba pod to pisać program bo lambdy głupieją, bo zmienia się mieszanka powietrza itd .... przy bov-ach atmosferycznych oczywiście bo siedzi fabryczny DV... 3,5 liścia łatwo wydać tylko po co żeby komp głupiał ????? Co sądzicie ?niektórzy mówią że spoko nie ma problemu bez zadnych programów zamiast fabrycznego DV ( prawda czy sciema ) :|

2)
fabryczny ic sie rozleciał bo dostał delikatnął dzidę w czółko z prawej str. :/ :/ i zastanawiam się czy kminić z takim samym rozmiarowo fabrycznym tylko na inna stronę od audi czy zapodać coś większego ( Macior nawet już się zaoferował z takim fajnym małym koloryferkiem do obejrzenia w kupię sprzedam )

od razu powiem że samochód jest do jazdy codziennej, i nie będę modził do pnad 200ps-ów
pozdro

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 22:06   

Ja bym sobie odpuścił blow offa, założył dobry suchy stożek i dzwięk też się znajdzie :D Polecał bym coś gąbkowego z HKS czy AEM, filtry K&N i inne nasączane olejkiem zabijają przepływki. Proponował bym też wymiane Boschowskiego DV na jakiś z wyższej półki, te plastikowe rozszczelniają się same z siebie. Jaki tam masz motor 150km czy 180km ????

kris 
drifter

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 22:11   

98` 150 kobył, w dodatku narazie bez IC :/

Macior czemu odpuścił byś Blowa :| .... wiem ze to dziecinne ale mam turbo chce psssyt 8)

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 22:19   

Macior K&N sie naoliwia a nie zalewa oliwa... po nasaczeniu nadmiar oliwki zbierasz papierowym recznikiem jednorazowym.. poza tym ja przy myciu stozka od razu przeplywke czyszcze.. mam w beemce od jakis 40tys km KITa i w smarciku matki tez wsadzilem zestaw razem z chwytakiem oczywiscie K&N'y i jak na razie wszystko OKa...
:spoko:

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 22:19   

Przy DV i stożku też będziesz miał psyt, a co do atmosferycznego to jak niekupisz czegoś renomowanego Greedy, HKS z porządną regulacją to komp będzie łapał błąd przepływki i wywalał błędy, boostcuta itp. Jaką masz przepustnice na linke czy by-wire.

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 22:21   

Jaqub napisał/a:
Macior K&N sie naoliwia a nie zalewa oliwa... po nasaczeniu nadmiar oliwki zbierasz papierowym recznikiem jednorazowym.. poza tym ja przy myciu stozka od razu przeplywke czyszcze.. mam w beemce od jakis 40tys km KITa i w smarciku matki tez wsadzilem zestaw razem z chwytakiem oczywiscie K&N'y i jak na razie wszystko OKa...

Widziałeś przepływke w VAGach???, one padają same z siebie, a mokre stożki jeszcze pogarszają sytujację.

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 22:45   

MACIOR napisał/a:
Jaqub napisał/a:

Widziałeś przepływke w VAGach???, one padają same z siebie, a mokre stożki jeszcze pogarszają sytujację.

ja mam goracego druta takiego samega jak w innych beemkach np w Mpowerach... i nie mam zielonego poejcia skad sie biora teorie o padaniu przeplywek od K&N... tlumacze to sobie tylko tym ze ktos musi zakladac stozek "moczony" w oliwce z ktorego leje sie oliwka... z tego co kojarze to w VAGach jest podobne rozwiazanie ale moge sie mylic...

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 15:38   

MACIOR napisał/a:
Przy DV i stożku też będziesz miał psyt, a co do atmosferycznego to jak niekupisz czegoś renomowanego Greedy, HKS z porządną regulacją to komp będzie łapał błąd przepływki i wywalał błędy, boostcuta itp. Jaką masz przepustnice na linke czy by-wire.

zalozylismy juz 3 sztuki propera i zadna nie lapala bledu przeplywki ani zadnych innych halunów nie bylo. jedynie musi to byc oczywiscie bov dwutloczkowy z porzadna sprezyna.

wilku 
speed demon

Auto: ...
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 15:52   

cytałem ze w 1,8 T bardzo dobrze sprawuje sie Greddy type S lub RS i HKS SQQV mysle ze lepiej wydac wiecej kasy ale miec super dzwiek przy zmianie biegów

z tego co słyszałem to ze wraz z montazem BOVa wzrasta zuzycie paliwa o jakies 0,5 - 1 L

www.shift-r.com

Piszę poprawnie po polsku
.

kris 
drifter

Wysłany: Nie Lis 26, 2006 13:46   

Wilku technicznie to podobno nie ma zadnego wplywu na zuzycie paliwa , ale uzytkownicy aut z bov`ami narzekają na większe zuzycie paliwa bo jak sami się przyznają auta z takim dzwiękiem nie da się nie dzidować :D

Macior ja mam linkę, cieszę się ze nie mam by-wire bo mam tą kopę w pugu 206 i jest tragedia.

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Wysłany: Nie Lis 26, 2006 15:27   

Jak masz linke to można się pobawic z bovem.

kris 
drifter

Wysłany: Nie Lis 26, 2006 15:52   

TTomek napisał/a:

zalozylismy juz 3 sztuki propera i zadna nie lapala bledu przeplywki ani zadnych innych halunów nie bylo. jedynie musi to byc oczywiscie bov dwutloczkowy z porzadna sprezyna.

Spoko a jak z tymi plotami o spalaniu i faktami o turbodziurze itd ..... jest gorzej , lepiej , bez różnicy poza psykaniem no i małym odciążeniem turbo, oraz niezasysaniem jak przy dv ciepłego powitrza ????

pzdr

SZANIA 
drifter
to on nie jest

Auto: 330D / EVO VI RS2
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 15:53   

ja mam properfect dwu tloczkowy.. mozemy sie spotkac zalozysz sobie i powiesz czy ci sie podoba czy nie... domojego autka jest za slaba sprezyna... mysle ze do twojego moze sie nadac... pozdrawiam

wilku 
speed demon

Auto: ...
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 20:16   

I bardzo ładny dzwiek wydaje BoV u szani :)

www.shift-r.com

Piszę poprawnie po polsku
.

Zell 
drifter

Auto: Fajne
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 13:24   

wilku napisał/a:
bardzo ładny dzwiek wydaje BoV u szani

straszy ludzi :D jak raz stałem sobie z kumplem na przystanku i Szania przejechał to jedna kobitka z wrażenia aż siatki upuściła :P

Odpowiedz do tematu