Auto: Stazza JA, MA70
Skąd: Śródmieście Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 635
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 16:44 rozwiercanie felg
zdawało mi się , że był taki temat , ale nie znalazłem....
chodzi mi o takie coś: żeby podpasować wymarzone fele do auta trzeba zmienić piaste, albo.....CZY JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ , ŻEBY WYWIERCIĆ OTWORY W FELDZE??
pytam poważnie, bo pierwsza możliwość to zmiana piast, tarcz i pewnie zacisków (to moge kupić od nowszego modelu) - ale wiadomo to są dodatkowe koszty.
a druga opcja wydaję się dużo tańsza - ale czy wogóle realna??
chodzi mi o takie coś: żeby podpasować wymarzone fele do auta trzeba zmienić piaste, albo.....CZY JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ , ŻEBY WYWIERCIĆ OTWORY W FELDZE??
a życie Ci miłe .. czy już Ci sie znudziło ?
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
może napisał bys coś konkretnego?? i rozwiną swoją myśl.....
może napisał bys coś konkretnego?? i rozwiną swoją myśl.....
co tu rozwijac ... szczyt "tjunu" wiercić fabryczne felgi
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 16:57
nie wiem jak jest u Ciebie ale najczesciej wystarcza tylko wymiana piast i tarcz hamulcowych... jak podpasuja tarcze wymiarem to zaciski itd moga zostac.... wiem ze na bocznej kunickiego (chyba pawia) koles zajmuje sie roznymi dziwnymi rzeczami z felgami... ale jak juz sie uprzesz to chyba lepiej dystanse zalozyc...
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 18:46
według mnie ingerencja w coś co zostało wypuszczone z fabryki a w tym przypadku rozwiercenie nie jest za rozsądne , gdyż takim czymś możesz osłabić całą budowe felgi a za czym idzie przy większej prędkości wpadniesz w jakąś dziure i tak jak paweł napisal "życie Ci miłe " ? Przemyśl czasem szkoda zdrowia dla paru złotych
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 11:38
a czym nie pasują te felgi tylko rozstawem śrub?? jezeli tak to jak chcesz już tak drutować to lepiej w tarczy wywiercić nowe otwory (otwór) o żądanym rozstawie i wkręcić szpilkę (albo nagwintować)
Auto: Stazza JA, MA70
Skąd: Śródmieście Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 635
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 12:36
KOSA napisał/a:
a czym nie pasują te felgi tylko rozstawem śrub?? jezeli tak to jak chcesz już tak drutować to lepiej w tarczy wywiercić nowe otwory (otwór) o żądanym rozstawie i wkręcić szpilkę (albo nagwintować)
ja mam rozstaw 4x114.3 a te o których mówię to są na 5 śrub (ale nie pamiętam rozstawu).
no ale nie istotne już......skoro nie można, to nie bede wiercił w felgach