Wraz z nadejściem na rynek najnowszej generacji małego samochodu produkowanego przez koncern DaimlerChrysler, niemiecka firma tuningowa Brabus zamierza tradycyjnie przygotować specjalną i wzmocnioną wersję modelu ForTwo ze składanym dachem.
Zdjęcia zrobione przez branżowych reporterów z serwisu worldcarfans.com dają iskierkę nadziei, że kabriolet Smarta, którego produkcja stała pod wielkim znakiem zapytania, powróci do łask. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że niemiecki tuner, Brabus, szykuje bardzo "gorącą" wersję małego, dwuosobowego kabrioletu. Być może samochód zadebiutuje na rynku z całkowicie nową nazwą oraz specjalnie przygotowanym wnętrzem.
Pod maską nowego Smarta zostanie umieszczona nowa jednostka silnikowa, która będzie poddana profesjonalnemu tuningowi, dzięki czemu jej moc będzie się zamykać w okolicach 110 koni mechanicznych. Sprint do "setki" zajmie mu czas mieszczący się w okolicach dziesięciu sekund. Ze względów bezpieczeństwa zapędy auta zostaną ograniczone elektronicznie do poziomu 160 km/h.
Nowy model Smarta sygnowany przez Brabusa zadebiutuje na rynku wiosną 2007 roku. Jego cena na rynku niemieckim będzie wynosić w przeliczeniu około 140 tysięcy złotych. Jak wskazuje cena, będzie to model przeznaczony jedynie dla wybranych, a jego produkcja zostanie mocno limitowana.
źródło: cabrio-club.pl
Fajne ma swiatla a'la CLS
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 21:11
poprzedni model cabrio z dobrym wypasem m.in. 4 poduchy, podwojna klima, abs, esp, radio +zmieniarka CD, elektryczny dach, alu 15tki itd... czyli taki jak mojej matki 600Turbo to 18tys ojro czyli +/- 72tys pln... ale tak szczerze to autko jest nieprzecietne... tego sie nie zrozumie dopoki sie nim nie przejedzie...
nie wiem jak WAM ale dla mnie najladniejszy model to ten poprzedni cabrio (po liftingu) w tym mi sie jakos swiatla nie podobaja