Wysłany: Wto Lut 13, 2007 17:01 prosze o rade za 4,5 tys co lepiej kupic CC/TICO/MAZDA121
witam
chodzi mi o samochod dosc ekenomiczzny nie duzy zeby bylo latow manewrowac no i malo awaryjny myslaem o CC TICO i MAZDZIE 121 a moze cos inego za 4,5 tys
czekam na wasze rady
Auto: ...
Skąd: Polska Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Maj 2004 Posty: 3215
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 17:16
moze pomysl nad Honda Civic 4 gen samochod tani w zakupie mysle ze w cenie 4,5 tys znajdziesz cos w dobrym stanie jeden minus to ze samochod nie bedzie młody , ale napewno mało awaryjny i zwrotny
albo jezeli uda Ci sie znalesc tylko to juz bedzie o wiele trudniej w tej cenie znalesc 5 gen
_________________ "nie sztuką jest zwrócić na siebię uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich..."
-ekonomiczny
-nie duży
-mało awaryjny
te wymagania spełnia golf! za te pieniądze kupisz piękne mk2!!
odpuść CC i Tico z oboma mam styczność na co dzień (sąsiedzi ) i powiem że wszyscy narzekają na te "auta" a mazde121 odradzam bo to Japończyk.. drogie części itd poza tym nie podoba mi sie ta buda.. ale to kwestia gustu
-ekonomiczny
-nie duży
-mało awaryjny
te wymagania spełnia golf! za te pieniądze kupisz piękne mk2!!
odpuść CC i Tico z oboma mam styczność na co dzień (sąsiedzi ) i powiem że wszyscy narzekają na te "auta" a mazde121 odradzam bo to Japończyk.. drogie części itd poza tym nie podoba mi sie ta buda.. ale to kwestia gustu
golf w porownaniu z cc albo ticiem jest duzy, do japonczykow czesci nie sa duzo drozsze niz do 'normalnych' samochodow, do fiata najtansze, do tico niewiele drozsze.
nie chodzi a by kupic np lanosa czy honde jak najtanszym kosztem zeby pozniej inwestowac w czesci nie wiem szukam czegos co mnie nie zawiedzie i bedzie tanie w eksploatacji
[ Dodano: Wto Lut 13, 2007 6:51 pm ]
albo ewentualnie widzi mi sie mitsubiszi colt co o nim sadzicie tylko ten model chyba 2
To w tej kwocie bedzie ciezko sie zmiescic takiego zeby nic nie dokladac, chyba ze ten generacje starszy w budzie C5x 88-92' jak moj, bardzo zwinny, wygodny i oszczedny
Auto: Galant
Skąd: Bronowice Pomógł: 6 razy Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 661
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 19:51
piotrex napisał/a:
nie chodzi a by kupic np lanosa czy honde jak najtanszym kosztem zeby pozniej inwestowac w czesci nie wiem szukam czegos co mnie nie zawiedzie i bedzie tanie w eksploatacji
Stary za 4,5 tys. nie kupisz czegoś co Cię nie zawiedzie. W ekspolatacjo może być i tanie, ale samochód kilkunastoletni napewno nie będzie niezawodny. Ja też proponowałbym ci się skupić na VW - Polo, Golf. Za te pieniążki napewno znajdziesz coś przyzwoitego, a i w razie co z częściami nie będzie problemu. Tico i CC bym sobie darował bo to nie ma siły jechać (nielicząc Sportinga), a po założeniu gazu bagażnik znika. Mazdy nie znam, ale chyba części nie należą do najtańszych. Aha, jest fajne autko, małe, 5 drzwi, pali 6-7 litrów gazu - a nazywa się Citroen AX. No i coś pisałeś o Colcie to chyba też nie najlepszy pomysł jeśli chcesz coś w miarę taniego w eksploatacji.
_________________ "Never drive faster than your Angel can fly..."
Za 5 tyś tylko Golf, ceny gratów śmieszne w porównaniu do japończyków, awaryjność nic z czym nieporadzisz sobie w garażu przy pomocy paru kluczy, masa używek, masa gratów do modyfilacji, silniki za śmieszne pieniądze nawet od 500zł za igiełke 1.8 8V, 16V od 1200zł za full zestaw na swap ze skrzynią i pierdołami. Plus to coś co się czuje mając klasycznego golfa, tym autem chce się jeździć.
Auto: audi 80 quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Maj 2005 Posty: 737
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 11:07
ja bym kupil to i nawet bym sie niezastanawial chcesz oszczedne auto wiec nawet golf 1,8 niewchodzi w gre.
http://lkt.pl/viewtopic.php?t=3983
1,3 w polo to wystarczajacy silniczek nawet nie z wersji GT (75KM) a zwykle 1,3 na wielopunkcie (55KM). oszczedny ladnie wyglada (dla wiekszosci gustow )
ale wiadomo wybor nalezy do Ciebie