Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 17:00 OC w górę!
Nie wiem czy był taki temat, ale moze skupmy sie nie na tym jaki ten rzad jest zly i co za sku$#% ale moze nad rozwiazaniami, kosztami i wszyskim co poniesiemy.
tak choć raz bez bicia piany
do mnie dzis zadzwonil moj agent i mnie poinformowal zebym wzial w Compensie OC bo mozna wykupic wczesniej, na starych zasadach i otrzymam jakis certyfikat (ble ble)
ja jak kiedys poszedlem to pewnej firmy ubezpieczyc samochod i spytalem sie czemu tak drogo sobie naliczyli czy cos niedalo by sie urwac z tej ceny a szanowny pan mi odpowiedzial: DZIAD SAMOCHODEM NIEJEZDZI podziekowalem i wyszedlem
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 18:41
MarcinLbn napisał/a:
ja jak kiedys poszedlem to pewnej firmy ubezpieczyc samochod i spytalem sie czemu tak drogo sobie naliczyli czy cos niedalo by sie urwac z tej ceny a szanowny pan mi odpowiedzial: DZIAD SAMOCHODEM NIEJEZDZI podziekowalem i wyszedlem
jakby mi taki "pan" tak powiedział ... to za miesiąc dwa juz by nie miał licencji
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
jakby mi taki "pan" tak powiedział ... to za miesiąc dwa juz by nie miał licencji
Wydaje się takiemu burakowi, że dostał stołek i może szmacić ludzi, a powininen pupe lizać i klaskać jajami żeby u niego ubezpieczyć auto. Tak pozatym polecam mojego agenta Marcin Strojek 602 29 28 97, nie trzeba nigdzie jeździć, dzwonisz umawiasz się, podjeżdza do Ciebie i na miejscu załatwiacie wszystkie sprawy.
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 19:24
a do jakiego agenta jezdzisz? po to sa! do cholery
dobra, wracamy do dyskusji,
w czym macie ubezpieczone i dajcie linka do jakichs stawek lub dajcie prosty przyklad. (chodzi mi o nowe ubezpieczenia na zasadach wg ministra Religi - powyzszone OC)
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 21:03
ja mam PZU na wszystkie 3 auta... poki co jakos zyje... najlepszy patent to malenstwo OC z NW to tylko ok 270pln (w centrum LBN) takze za jeden rok beemki mialbym 3 lata smarcika i jeszcze by zostalo
co do zmian to w sumie pomysl jest dobry ale jak zawsze znajac zycie pieniadze nie trafia tam gdzie trzeba zwlaszcza ze lada moment Polska dostanie mega kare za doline rozpudy...
ja mam PZU na wszystkie 3 auta... poki co jakos zyje... najlepszy patent to malenstwo OC z NW to tylko ok 270pln (w centrum LBN) takze za jeden rok beemki mialbym 3 lata smarcika i jeszcze by zostalo
co do zmian to w sumie pomysl jest dobry ale jak zawsze znajac zycie pieniadze nie trafia tam gdzie trzeba zwlaszcza ze lada moment Polska dostanie mega kare za doline rozpudy...
Z ciekawości ile płacisz za BMW, ja za Audi 2.8 po max zniżkach + zwyżka za auto luksusowe płace 470 w PTU za OC+NW
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 11:41
MACIOR napisał/a:
Z ciekawości ile płacisz za BMW, ja za Audi 2.8 po max zniżkach + zwyżka za auto luksusowe płace 470 w PTU za OC+NW
OC z NW mam za 791pln max znizka za bezszkodowosc (60%) i 30% zwyzki za wiek + to ze srodmiescie Lublina... poza Lublinem jest taniej.. nie pamietam ale mam tez znizki za jednorazowa wplate i o ile sie nie myle za kontynuacje czy cos