FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
hydrauliczny ręczny
Autor Wiadomość
raper 
Uczy sie pisac

Auto: ?
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 12:13   hydrauliczny ręczny

Witam!

Zlinczujcie mnie jeśli jest taki temat już na forum,ale szukałem(może mało efektywnie) i nie znalazłem.

Otóż interesują mnie jakieś porady,materiały,zdjęcia niezbędne do budowy samemu hydraulicznegi rękawa.Wiem,że sa dostępne gotowe produkty ale mam do dyspozycji spawarkę,trochę gratów itp i chciałbym zrobić to sobie sam.
Z góry dzięki za pomoc.

mistrzbosskylo 
Uczy sie pisac

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 23:42   

nie znam sie na tym do końca ale http://mistralfm.w.interia.pl/image028.jpg tutaj zamiast tego mechanizmu z blokadą pod rękawem potrzebna bedzie pompa naciągająca reszte układu. Może nie koniecznie baw sie w hydraulikę tylko zastosuj np jakiś mały siłownik. No i trzeba usunąć blokade( albo poprsotu zaklej guzik):))

crOOchy 
the fastest furious

Auto: Jeep WJ Limited 2.7 CRD
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 17:10   

ehh z tego co rozmawialismy wczesniej Raper to chcesz to zrobic w Fiacie, wiec nie widze problemu, klinga, pompa hamulcowa od malca, zaciski przednie polonez/fiat, troche wezykjów i masz hydrauliczny reczny, oczywiście musisz przerobic mocowania na moscie z tyłu tzn dac dodatkowe blachy i jest ok

Juzek 
Specjalista

Auto: dupowoz
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 00:52   

a jak chcesz przejsc z tym przeglad to musisz zrobic to tak aby reczny mogl byc zaciagniety na stale :) :spoko:

raper 
Uczy sie pisac

Auto: ?
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 07:54   

crOOchy napisał/a:
ehh z tego co rozmawialismy wczesniej Raper to chcesz to zrobic w Fiacie, wiec nie widze problemu, klinga, pompa hamulcowa od malca, zaciski przednie polonez/fiat, troche wezykjów i masz hydrauliczny reczny, oczywiście musisz przerobic mocowania na moscie z tyłu tzn dac dodatkowe blachy i jest ok

Chodzi mi głównie o to jak zrobić to nie montując dodatkowych zacisków,jak połączyć tak jakby dwa układy,nożnego hamulca i ręcznego w jedną całość?Czy da sie to zrobić tak zeby funkcjonowało prawidłowo?

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 16:49   

teoretycznie rzecz biorąc tak, jezeli zamkniesz obwód, żeby przód nie hamował.

praktycznie nie wydaje mi się to możliwe, żeby było skutecznie bezpiecznie i bezawaryjnie.

crOOchy 
the fastest furious

Auto: Jeep WJ Limited 2.7 CRD
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 17:00   

no właśnie tak jak pisał, siwy, ciezko bedzie, chyba ze dajesz druga pompe, ale wtedy, to trzeba zastosowac cos w rodzaju trojnika przed zaciskiem, zebu doprowadzic, nastepne przewody, a;le wtedy jest ryzyko ze bedzie słabo hamowało, i płyn bedzie wracał do zbiorniczków wyrownawczych przy hamulcu roboczym. Dlatego najlepsze jest rozwiazanie z dodatkowimi zaciskami

Odpowiedz do tematu