jakie najlepiej kupic turbo(uzywane) w przystepnej cenie do silnka 1,8??
chodzi o cos co bedzie dmuchac tak od 3 tysiecy do konca czyli 7. co do mocy to nie musi byc duzo - max 220KM, ale jak bedzie 180 to tez bedzie dobrze.
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 15:43
polecam ci T25 (mniejsza starcza do 220) lub T28 (starcza do 280), montowane w nissanach 200sx , T25 w s13, T28 w s14, jednak polecam T28 bo lag się praktytcznie nie zwiększa a ma o wiele większą wydajnośc
a ten silnik to 16V?? czyżby punto się uturbiało
jeszcze nie, ale strasznie mam glosny wydech i przydaloby sie go wyciszyc. wiec pomyslalem ze turbo ladnie by to zrobilo. narazie kalkuluje i mysle o bebechach jak najlepiej to rozegrac.
[ Dodano: Pią Cze 15, 2007 15:52 ]
skrzynie biegow mam idealna pod turbo bo jest dluga, tylko pewnie kolektor dolotowy plastikowy trzeba bedzie wymienic, bo go cisnienie zaraz rozszczelni. chociaz tego jeszcze nie wiem jak plastikowe wspolgraja z dmuchawami
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 15:56
no sprężarka to najlepszy sposób na wyciszenie wydechu
nie wiem jak jest z tymi silnikami, najlepiej jak byś znalazł kogoś kto już uturbił takie cudo
nie ma tam za dużo elektroniki?? da się to wystroić zwykłą świnką??
jak nie zamierzasz odprężać to ja bym nie dmuchał więcej jak 0,6 bara i lepiej dać większą sprężarkę żeby bardzo nie dawała od dołu bo silnik przy niskich obratach najbardziej dostaje
na używanej sprężarce, IC i reszcie gadżetów myślę że da rade zamknąć się w 6 tys, ale to bez rozbierania silnika, no i wtryski pewnie seria nie dadzą rady...
trzeba by większe lub dołożyć ze dwie sztuki
ja jeden samochód już zepsułem, tak więc służe radą
da rade wystroic swinka. u mnie plusem jest to ze gaz mam na linke a nie elektroniczny jak pozniej bylo. ja bym wolal zmienic bebechy. ale musze dorwac jakas madra ksiazke z wymiarami.
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 16:03
a szukałeś może czy już ktoś uturbiał ten silnik?? to by było wiadomo ile wytrzyma
ja bym tylko go odprężył i jak silnik wytrzyma to dobrze jak nie to się zrobi na kutych gratach, w końcu 200 kuca to nie tak dużo z 1,8
nie chce kutych gratow. chce czesci fiatowskie, tylko potrzebuje madra ksiazke. tloki wiem jakie by podeszly srednica, ale nie wiem jak swozniami. tak wiec poki co podstawa jest madra ksiazka.
poza tym chcialbym zrobic silnik bezkolizyjny, tylko nie wiem czy w tym silniku jest to mozliwe.
AT2000 Herba Auto Sport proponuje promocyjne instalacje zestawów AT Turbo do samochodu Fiat Punto II HGT.
HGT Turbo 180 ( 180 KM / 210 Nm ) - 4999 PLN
HGT Turbo 195 ( 195 KM / 222 Nm ) - 5999 PLN
Zestaw HGT Turbo 195 obejmuje modyfikację tłoków i głowicy silnika oraz wymianę
panewek korbowodowychwidziałeś to ??
_________________ Przejeżdżam przez Inżynierską w 7.19 sek, a TY ???
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 16:10
Misiek_lbn napisał/a:
AT2000 Herba Auto Sport proponuje promocyjne instalacje zestawów AT Turbo do samochodu Fiat Punto II HGT.
HGT Turbo 180 ( 180 KM / 210 Nm ) - 4999 PLN
HGT Turbo 195 ( 195 KM / 222 Nm ) - 5999 PLN
Zestaw HGT Turbo 195 obejmuje modyfikację tłoków i głowicy silnika oraz wymianę
panewek korbowodowychwidziałeś to ??
taniocha, jeżeli faktycznie wyminiane są tłoki, panewki....
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 16:39
pilachgt napisał/a:
skrzynie biegow mam idealna pod turbo bo jest dluga, tylko pewnie kolektor dolotowy plastikowy trzeba bedzie wymienic, bo go cisnienie zaraz rozszczelni. chociaz tego jeszcze nie wiem jak plastikowe wspolgraja z dmuchawami
akurat nie wiem czy to zaleta czy wada. ja tam zamierzam sobie skrócić.