Auto: impreza gt
Skąd: LSM Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2004 Posty: 273
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 15:53 odmulenie wydechu w 1.8T
Witam i o rade pytam. Słyszałem, że w moim silniku nie tak łatwo pozbyć się katalizatora bo od razu sondy szleją... ma ktoś doświadczenie w tym temacie???... czy ja coś wogóle poczuję ? Bo szczerze mówiąc jeżdze nim od listopada i mocy to mi starczało jeszcze przez pierwszy miesiąc a teraz mi mało!!!!!!!!! może jak mu dupcie odetkam to mu sie polepszy chociaż troche ????? co Wy na to ???
Auto: .
Skąd: Polska Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2004 Posty: 2020
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 21:12
Jeśli masz dwie sondy to nie jest tak łatwo...temat częsty i gęsty na forach audi i seata...
Jeśli masz jedną sonde OK....ale jeśli dwie...to już nie tak łatwo...
albo wstawić sportowy kat o odpowiednim przepływie albo wstawić rurę i kombinować przy ECU żeby nie wywalało błędu 2 sondy...
2 sonda bada sprawnosc katalizatora i jeśli go nie będzie to będzie zawsze check...
Z tego co mi wiadomo Szania walczy z tym tematem...ale chyba jak narazie jeszcze sie nie udało...
Jeszcze kiedyś doczytałem,że mozesz podjechać jeszcze do gazowników i się spytać o emulator czy jakoś tak...można tez tak próbować oszukać sondę
Auto: z3 w częściach
Skąd: Świdnik Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Maj 2005 Posty: 1002
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 22:18
bez_imienny napisał/a:
1. Kriss zrob czipsa a nie szukasz mocy w wydechu;-)
2. 2 sonde da sie wylaczyc programowo, robi to Master's dlatego patrz punkt pierwszy
3. Kriss masz jeszcze chyba jedna sonde z tego co pamietam.
pozdro
ad 1 przy twoim silniku to podstawa
ad2 mozna wyłaczyc aczkolwiek silnik w sporej wiekszosci przypadkow bedzie i tak pracowal w trybie awaryjnym chodz tego nie bedzie widac( u mnie bylo ich az 4 nie mam juz zadnej ale czy jest lepiej nie powiedział bym)w twoim przypadku jak dlamnie gra nie warta swieczki zrób lepiej program
ad3 nie wiem ile ich masz
Wysłany: Sob Mar 10, 2007 11:19
no właśnie jeśli bedzie to proste to tak właśnie postąpie... aktualnie jestem na etapie sprawdzania czy się to ta zrobić szybko i bezinwazyjnie.... jeszcze raz dzieki za odpowiedzi.... bezimienny masz i sie ciesz
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 14:17
hmm nie modzłem ale ostatnio spostrzegłem że samochód nie chce za ptaka złamać 220km/h coś tu nie tak chyba... Musze sie za niego zabrać bo tylko olej zmieniam.....