Auto: BMW 540
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 14:17 gdzie zdejme ograniczenie??
kupiłem renault mascott i ma ograniczenie do 90km/h,gdzie to moge zdjac bo z bezpiecznikami próbowałem i lipa jak wyjme bezpiecznik to jedzie szybciej ale mi połowa rzeczy nie działa w samochodzie
niektore stary, kamazy i jelcze osiagaja duzo wieksze predkosci niz Ci sie wydaje
Kamaz ktory startuje w rajdzie dakaru osiaga predkosc 190 km/h (seria) po dłubaniu ta predkośc wzrasta, i co najlepsze mozna go normalnie kupis podobno ma 16 sekund do 100
jelcze i stary przerabiane na rajdy, lub te na ktorych podzespołach robione sa autobusy (jelcz) tez osiagaja wieksze predkoci moze nie duzo wieksze ale zawsze to cos.
Stare generacje ciezarówek produkowanych w polsce to faktycznie zółwie których predkosc zadko kiedy przekracza 80 km / ale nie zapominajmy ze to ciezarówka a nie dupowoz ktorym mozesz do plazy pojechac
sory za OT ale nie mogłem sie powstrzymac
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Auto: sti
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 19 razy Dołączył: 17 Lip 2004 Posty: 794
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 15:36
mattey napisał/a:
kazik, bez przesady 90% ciezarówek ma do 115km/h pozostałe 10% to jelcze stary i kamazy ktore tej predkości nie osiągają
??? nie wydaje mi się,magnumki,iveca,scanie,volvo z którymi spotykam się na codzień mają 90,92 zalezy ,ale w tych granicach ,chyba ze mają zdjęty ogranicznik,nie wiem jak te najnowsze ale w granicach 1998-2002 przeważnie mają 90km/h
niektore stary, kamazy i jelcze osiagaja duzo wieksze predkosci niz Ci sie wydaje
Kamaz ktory startuje w rajdzie dakaru osiaga predkosc 190 km/h (seria) po dłubaniu ta predkośc wzrasta, i co najlepsze mozna go normalnie kupis podobno ma 16 sekund do 100
jelcze i stary przerabiane na rajdy, lub te na ktorych podzespołach robione sa autobusy (jelcz) tez osiagaja wieksze predkoci moze nie duzo wieksze ale zawsze to cos.
Stare generacje ciezarówek produkowanych w polsce to faktycznie zółwie których predkosc zadko kiedy przekracza 80 km / ale nie zapominajmy ze to ciezarówka a nie dupowoz ktorym mozesz do plazy pojechac
kazik, kiedyś ze starym sprawdzalismy ile volvo FH12 poleci na pusto na prostej sam ciągnik oczywiście to przy ok 110-115km/h odcinało paliwo volvo było z 97r i był ogranicznik
musze gdzieś w gratach poszukac może znajde jakieś tarcze z tacho to skana zapodam
Auto: sti
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 19 razy Dołączył: 17 Lip 2004 Posty: 794
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 22:35
mattey napisał/a:
kazik, kiedyś ze starym sprawdzalismy ile volvo FH12 poleci na pusto na prostej sam ciągnik oczywiście to przy ok 110-115km/h odcinało paliwo volvo było z 97r i był ogranicznik
musze gdzieś w gratach poszukac może znajde jakieś tarcze z tacho to skana zapodam
moze akurat wasze volvo nie miało ogranicznika(nawet jak jest ogranicznik to z góry więcej pojedzie),ja naprawdę mocno jestem w tym temacie wiec wiem co pisze