Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 18:45
kilka miesięcy temu interesowałem sie tym tematem , tylko nie chodziło mi jak w tym wypadku o ekonomiczność , jednak z obawy o wytrzymałość silnika zrezygnowałem z psikaniem lpg u siebie.
na PL jest klekot pracujacy na lpg, narazie ejst w fazie testów, ale odnotowano przyrost mocy o 30% przy zmianie paliwa z gnojowki na lpg, moge sprobowac dowiedziec sie wiecej szczegółów
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 19:31
crOOchy napisał/a:
na PL jest klekot pracujacy na lpg, narazie ejst w fazie testów, ale odnotowano przyrost mocy o 30% przy zmianie paliwa z gnojowki na lpg, moge sprobowac dowiedziec sie wiecej szczegółów
chesz powiedziec że diesel chodzi na samym lpg ? , nie rozsmieszaj mnie , ten przyrost oczywiscie jest realny , ale przy zachowaniu tej samej co seryjna dawki oleju napędowego + udział lpg. Nie ma możliwości aby silnik diesla gadał na samym lpg , wystarczy troche pomyśleć...
chesz powiedziec że diesel chodzi na samym lpg ? , nie rozsmieszaj mnie , ten przyrost oczywiscie jest realny , ale przy zachowaniu tej samej co seryjna dawki oleju napędowego + udział lpg. Nie ma możliwości aby silnik diesla gadał na samym lpg , wystarczy troche pomyśleć...
przeciez napisałem ze nie znam szczegułów, nie wiem co tam jest dokładnie, i dlatego napisałem ze moge sie dowiedziec
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
moze i szczegół, ale juz raz pisałem ze nie wiem dokładnie jakie zabiegi zostały tam zastosowane, jeżeli Cie to pocieszy to moge do swojej wypowiedzi dodac słowo chyba, co bedzie wyrażało, fakt iz moja wiedza w tym zagadnieniu jest niepełna i traktuje to jako ciekawostke
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 09:20
w linku podanym na poczatku tematu jest wszystko ladnie wyjasnione... najpierw poczytajcie a pozniej piszcie...
sam pomysl lpg jako dodatku do diesla wyglada bardzo ciekawie...