Auto: osobowe
Skąd: Świdnik Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2006 Posty: 457
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 18:34 "Beema"
Jak w temacie Tytuł kojarzący sie jednoznacznie
Dramat kryminalny, Rosja, 2003
czas 115 min.
reż.: Piotr Busłow
scen.: Denis Rodimin, Piotr Busłow
wyst.: Władimir Wdowiczenkow, Andriej Mierzlikin, Maksim Konowałow, Siergiej Gorobczenko, Jana Sziwkowa, Ludmiła Polakowa, Anastasja Sapożnikowa
TVP 1: Niedziela 22:10
"Beema", czyli po rosyjsku "bumier", to żargonowe określenie samochodu BMW 750 IL. W nocy dwaj młodzi mężczyźni go kradną, odpłacając mafii za kradzież nowego mercedesa ich kolegi. Dima, Kostia, Losza i Pietia idą do restauracji, gdzie spotykają się kryminaliści. Dochodzi do bójki i strzelaniny, w której ginie kilku gangsterów. Wśród zabitych jest także tajny funkcjonariusz służb bezpieczeństwa, który przeniknął w szeregi mafii. Milicja zaczyna szukać sprawców. Dima Kostia, Losza i Pietia uciekają z Moskwy "beemą".
Auto: osobowe
Skąd: Świdnik Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2006 Posty: 457
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 00:13
Film wiernie podtrzymywał ogólnie panujący stereotyp BMW Czterech mafiozów w skurach w czarnej 7, gdzie tylko sie pojawili to zostawiali po sobie burdel
Jakby pominąć fakt wyżej napisany to porodukcja mogła być Genialne motyw na zakończenie filmu z tymi przygasającymi lapmami
Utkwił mi w pamięci jeden dialog:
- BMW siedemstet, ile?
- Siedemset pięćdziesiąt
- Pięcio litrowa...
- Tak
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 16:04
No pytają ,właśnie też zamiast oglądać (dopiero rano przeczytałem na necie)to piłem i kabarety na necie oglądaliśmy ze znajomymi.Z chęcią bym obejrzał.Może w necie ktoś to znajdzie?