Auto: z3 w częściach
Skąd: Świdnik Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Maj 2005 Posty: 1002
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 20:37 Szpera super okazja
Szpera super okazja
Dziś przyjechał do mnie kolega (nie ma jeszcze kanału) zamontować sobie inny most tym razem ze szperą, plan był taki wymieniamy olej wyciągamy stary -wkładamy nowy ale jak to ja wpadłem na pomyśl" rozbierzemy przekładnie i gruntownie ją wymyjemy "(często miewam takie pomysły po których kilka dni pluje sobie w twarz ze znowu cos zepsułem a można było nie rozbierać ) zdejmujemy dekiel a tu na magnesie w kij opiłków ale to co zobaczylimy później bije wszystko! widziałem kilka szper ale tak dosrane. jeszcze nigdy
Oderwana bieżnia łożyska
Brak kilku zębów na wieńcu głównym
po rozebraniu na części pierwsze okazało się ze jeszcze kilka elementów wewnętrznych jest w podobnym stanie okazja z allegro , a mogła dostać nowy olej i znaleźć się w aucie ciekawe jakie miał by objawy, z zewnątrz wyglądała na ok. wszystko działało symeringi tez niczego sobie, ciekawe czy jescze kiedys bedzie dzialala
Auto: z3 w częściach
Skąd: Świdnik Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Maj 2005 Posty: 1002
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 22:23
siwy napisał/a:
zaproponowalbym negatywa dla tego pana
nie da rady było ryzyko koleś przywiózł to w aucie sprowadzonym z Włoch jako dodatkowa cześć(wlasciciel nie znal stanu) wiec znajomy wziął ja za niewielka kasę nie była wcześniej rozkręcana wiec nie wiedział co jest nie tak z zewnątrz wyglądał ok. niestety jednak tym razem się nie udało (ja za podobne pieniądze wyrwałem "udalo sie" igle)
Ostatnio zmieniony przez daniel325 Wto Wrz 25, 2007 22:25, w całości zmieniany 1 raz
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 01:43
tak czy siak sie oplacalo bo szpera byla w cenie dekla.. poza tym obudowa jest w igla stanie, symeringi jak nowka, wszystko suche.. a te elementy pasuja do zwyklego dyfra..
bralem na wlasna odpowiedzialnosc...
wielkie dzieki dla Daniela za udostepnienie garazu/kanalu i pomoc.
p.s. jeszcze na tym sprzecie pare baczkow sie zakreci