Wysłany: Pią Lip 27, 2007 20:09 rondo na kalinie (andersa) a mandat
jechalem dzis do sklepu ciotki na kleberga... dojezdzam do ronda a tu cwaniaki drogowce cos wymodzily i nie ma opcji zeby wjechac z lwowskiej w prawo... ale coz to objazd... wiec jade... po przejechaniu kawalku juz wiedzialem ze cos jest nie teges... ale nic.. okazalo sie ze dojechalem walecznych do andersa kur.wa mysle pojade tysiaclecia, wiaduktem na melgiew i na rondzie wjade sobie legalnie od tylu... ok... tak tez zrobilem (jakies 45 minut pozniej) bylem prawie na miejscu ale okazalo sie ze nie moge przejechac na drugi pas zeby wjechac w kleberga... ale w desperacji znalazlem przejscie dla pieszych ( na drodze dwujezdniowej) z niskim kraweznikiem... przejechalem i juz zadowolony parkuje pod sklepem a tu bec... policjant na motocyklu za mna... i mi tu z propozycja mandatowa... odmowilem... zadzwonilem na straz miejska i poskarzylem sie ze objazd jest do d.upy i ze nie ma wjazdu... teraz czekam na wezwanie na polnocna... co Wy na to? mnie juz cos trafia... to samo na tym rondzie jak sie na leczna wylatuje (przy dworku grafa) rozpierd.olona jezdnia z jednej strony pas zablokowany z drugiej tez... zadnych oznaczen o zwezeniu drogi ( wczesniej) i kazdy sie wpierd.ala jak moze co nie skraca przejazdu... zreszta chyba wszedzie gdzie sa jakies roboty drogowe nie ma odpowiedniego oznaczenia...
wiadomo lato to roboty drogowe... nie mam nic przeciwko a nawet jestem za... ale po primo te kilkaset pln na oznakowanie chyba by ich nie zrujnowalo a po wtore szlak mnie trafia jak o godzinie 16-17tej droga jest rozpierd.olona, wszystko zastawione, maszyny typu koparki itp stoja na asfalcie a robotnikow nie ma...
wg mnie to sie powinno zmienic tak aby skoro juz jest zablokowana droga to zeby cos sie na niej dzialo...
Znam to rondo b.dobrze=u mnie pod blokiem.
To jest porazka, ja jezdze kanałami dosłownie
Jak ostatnio przeszła burza to wody bylo lepiej niz po kolana,utknely 3 autka az a dodam ze rondo jest po kapitalnym remoncie,razem z wymiana kanalizacji ale oczywiscie chlopaki cos zchrzanili bo odplywy wody wogule niedzialaly
Wogule to Policja za bardzo skacze, ale wczoraj udalo mi sie niebieskiemu wejsc na jego honor,az sie biedak zagotowal a i zglosilem do dyzurnego bo w kasze sobie napluc niedam
mandatu nie dostane...
bo nie przyjalem.... sprawa idzie do sadu grodzkiego... najpierw dostane wezwanie na polnocna a pozniej wyrok... wiem ze stoje na przegranej pozycji ale zadzwonilem na straz miejska (bo to ich dzialka)... gdybym przejechal jedno przejscie dla pieszych wczesniej i kawalek dal pod prad to by sie policjant nie zorientowal
eeehhhhhhh tak to jest ze jak czlowiek jest zbyt prawy to mu dopierd.ola
Składałeś zeznania Policjantowi, byłeś sam czy z pasażerem ???? Jak maszy cyfrówkę to narób fotek ronda z tymi niby objazdami, przydadzą się podczas rozprawy.
Telefon ptaka da, bez dokumentacji zdjęciowej nic nieździałasz, jeszcze raz się zapytam składałeś zeznania policjantowi po odmówieniu przyjęcia mandatu.
jeszcze raz się zapytam składałeś zeznania policjantowi po odmówieniu przyjęcia mandatu.
mam prawo zlozyc wyjasnienia w formie pisemnej na komendzie (polnocna) do tygodnia czasu lub dopiero przy przesluchaniu na polnocnej
MicO napisał/a:
jak sie nie myle mozna bylo tam dojechac od ul. Kalinowszczyzna . Pewnie bedzie to agrument dla sadu ze dojechac sie dalo bez lamania przepisow.
tak ale nie kazdy jest taryfiarz zeby znac cale miasto i wszystkie tajne przejazdy... poza tym jechalem objazdem ktory wyprowadzal mnie w zupelnie inne miejsce i nie bylo oznaczonego objazdu na zamknieta czesc ulicy... zreszta jak pytalem tego policjanta co mnie zatrzymal (tzn chcial ukarac) to tez powiedzial ze jechal tym objazdem i nie prowadzil on tam gdzie powinien...
zreszta mam to gdzies... punktow za to i tak jest 0 (zero) a 250pln dostal bym albo od razu (mandat) albo po wyroku bede mial ew. 30dni wiec tak czy siak (jesli sie nie uda w sadzie wygrac) bede zarobiony
Tak jak wczoraj napisalem w poscie, dzialy sie tam te same sposoby omijania tych objazdow jak zrobil to Jakub, jezdza po przejsciach dla pieszych i nietylko, normalnie szok Po 16tej robole sie zmyli a ....
=znaki objazdow wciaz istnialy i robily wielkie zamieszanie
=reszta znakow zaklejona czarna folia, i rowniez zamieszanie
Zadzwonilem na 986 by oni cos zdzialali, ale od samego poczatku pan zaczal problemy, bo on niewie jaka to firma robi tam i wogule .....
Wracalem do domu po 19tej i ....Wciaz to samo
Dzis znow pozamykali drogi tu a wogule niewidac by cos robili na rondzie
Mam to gdzies ma ROWEREK
Zadzwonilem na 986 by oni cos zdzialali, ale od samego poczatku pan zaczal problemy, bo on niewie jaka to firma robi tam i wogule .....
cos zle gadales albo zly numer wybrales... jak ja dzwonilem to milutka pani (bo ja tez bylem milutki) powiedziala odrazu co za firma ale ze juz pozno to kontakt bedzie utrudniony ale powiadomia firme o zlym oznakowaniu objazdu...
GUPETTO napisał/a:
Dzis znow pozamykali drogi tu a wogule niewidac by cos robili na rondzie
szkoda ze wakacje bo byl taki program na TVN TURBO UWAGA DZIURA (czy jakos tak)... kiedys byli nawet na lipowej i robia zbite z takich akcji...
Uwaga, dzis znow powtorka z zabawy jak ominac to rondo
Wlasnie zaczynaja asfalt wylewac, wjazd w Koryznowej zamkniety jest, podobno w piatek juz ma wszystko powrocic do normalnosci tak podaje dzisiejszy Kurier Lubelski
[ Dodano: Czw Sie 02, 2007 16:30 ]
TO COS DZIS KPRD URZADZILO NA TYM RONDZIE TO PRZEGIECIE, WSZYSTKIE POJAZDY JADACE OD TATAR ZOSTALY SKIEROWANE NA OSIEDLOWE DROGI PRZY TUMIDAJSKIEGO I NIEPODLEGLOSCI,
WSZYSTKO TU JEZDZI NAWET I 40 TONOWE TIRY LAMIAC GALEZIE I DRZEWA, PISK OPON TRABIENIE RUCH JAK NA KRAKOWSKIM.
986 DYZORNY PO WIELKICH NAMYSLACH POWIEDZIAL ZE COS Z TYM ZROBIA, I DOPIERO PO PRAWIE 1 GODZINIE POJAWIL SIE POJAZD STRAZY MIEJSKIEJ,
ALE CO??
PRZEJECHAL SOBIE JAK GDYBY NIGDY NIC I TYLE GO BYLO A RUCH CALY DALEJ TRWA. JAKOS AUTOBUSY MPK MOZNA BYLO SKIEROWAC PRZEZ STARA KALINE A RUCH DLA CIEZAROWEK PRZEZ OSIEDLE??
GRATULACJE DLA KPRD, STRAZY MIEJSKIEJ ZA POPRAWNE DZIALANIE I ULATWIANIE ZYCIA LUDZI.