Auto: Audi A4 2.8 V6, Ford 2.3
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 13:05 Jak skasować inspekcję olejową??
Panie i panowie, gupia sprawa. Jak skasować inspekcję olejową w A4?
Mam manuale, ale tylko po niemiecku i nie bardzo chce mi sie w tym grzebać Dodam że to B5 bez kompa pokładowego. Jest to wykonalne bez wizyty u elektronika??
Twój temat jest niezgodny z zasadami Jeśli nie zmienisz tematu zamykam wątek, a Ty dostaniesz OSTRZEŻENIE, lub zablokujemy Ci konto.
Ostatnio zmieniony przez bodek Sro Lis 07, 2007 18:59, w całości zmieniany 4 razy
OIL - Wymiana oleju
Wcisnąć i przytrzymać przycisk [A].
Rys. 1.
Włączyć zapłon
W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL"
Zwolnić przycisk [A]
Wcisnąć i zwolnić przycisk [B] na czas ok. 2 sekund, w celu skasowania wskazania
INSP - Inspekcja
Wcisnąć i przytrzymać przycisk [A].
Rys. 1
Włącz zapłon.
W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawiają się litery "OIL".
Zwolnić przycisk [A].
Wcisnąć i zwolnić przycisk [A].
W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawiają się litery "INSP".
Wyciągnąć przycisk [B] na czas ok. 2 sekund, w celu skasowania wskazania.
A3 2000 ®
A4 2000 ®
W samochodach z przedłużonym okresem przeglądu LongLife wskazanie terminu przeglądu musi zostać cofnięte przy użyciu odpowiedniego urządzenia diagnostycznego.
W samochodach ze stałym okresem przeglądu cofanie wskazania odbywa się następująco:
Nacisnąć przycisk [A] i przytrzymać w tym położeniu.
Rys. 1.
Włączyć zapłon.
Zwolnić przycisk [A].
W polu wyświetlacza licznika okresowego pojawia się napis "SERVICE" albo "SERVICE in xxxx km".
Przycisk [B] obrócić w lewo, aby skasować wskazanie.
Napis "SERVICE in 15 000km" pojawia się w polu wyświetlacza licznika okresowego.
Wyłączyć zapłon.
jako że nie mogę wrzucić rysunku to piszę Przyciska A - jest z prawej strony
1.) Przede wszystkim: zakładając nowy temat NADAJ ODPOWIEDNIĄ NAZWĘ TEMATU tematy typu 'PROBLEM!!!!' czy 'POMOCY!!!' lub "CO TO MOŻE BYĆ??' i pokrewne będą zamykane od razu !!