Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 20:40 Centra Futura 75Ah czy ktos ma taniej niz 365pln?
mimo ze jeszcze moj aku jakos tam kreci to z racji na to ze skonczyl 6 lat pora go wymienic... mialem kupowac jakiegos zelowca ale zastanawiam sie nad Centra Futura... powod 3 lata gwarancji, 2 lata assistance i cena... 365pln... Czy ktos moze taniej zalatwic taki aku (oczywiscie nowy) bo aktualnie w makro sa na promocji (dzis bylem po niego ale poki co sie wysprzedal)... i jeszcze pytanko o to assistance... jak to jest? czy np jesli aku zdechnie bo rozladuje sie od muzyki to mi przyjada i za friko odpala auto? czy to musi byc uszkodzenie akumulatora czy moze byc np ze bedzie niedoladowany i zamarznie itp... ma ktos wiedze na ten temat?
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 23:06
jak masz cos co ja przebije tzn:
-3 lata gwarancji
-2 lata assistance
-magiczne oczko
to moze sie skusze...
a tak serio to chyba dosc dobry aku skoro daja 3 lata gwarancji ten co mam aktualnie to TOPLA Ca/Ca i zniosl naprawde wiele
i jeszcze pytanko o to assistance... jak to jest? czy np jesli aku zdechnie bo rozladuje sie od muzyki to mi przyjada i za friko odpala auto? czy to musi byc uszkodzenie akumulatora czy moze byc np ze bedzie niedoladowany i zamarznie itp... ma ktos wiedze na ten temat?
Przed poprzednią zimą miałem taką centrę, jak w zimie mi padła (niewiem czy są one kiepskie czy poprostu mi gdzieś prąd pobierał) to zadzwoniłem na ten assistance pod jakastam infolinie, podalem numerki z karty gwarancyjnej i gdzieś po godzinie zjawiła się skoda bodajże felicia z wielkim agregatem czy czymś takim zamiast tylnych foteli i mnie odpaliła BEZPŁATNIE. Dodam, że była ona z sabatu bo z nimi centra współpracuje...
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 11:33
adilsm napisał/a:
Jaqub napisał/a:
i jeszcze pytanko o to assistance... jak to jest? czy np jesli aku zdechnie bo rozladuje sie od muzyki to mi przyjada i za friko odpala auto? czy to musi byc uszkodzenie akumulatora czy moze byc np ze bedzie niedoladowany i zamarznie itp... ma ktos wiedze na ten temat?
Przed poprzednią zimą miałem taką centrę, jak w zimie mi padła (niewiem czy są one kiepskie czy poprostu mi gdzieś prąd pobierał) to zadzwoniłem na ten assistance pod jakastam infolinie, podalem numerki z karty gwarancyjnej i gdzieś po godzinie zjawiła się skoda bodajże felicia z wielkim agregatem czy czymś takim zamiast tylnych foteli i mnie odpaliła BEZPŁATNIE. Dodam, że była ona z sabatu bo z nimi centra współpracuje...
a miales jeszcze jakies problemy z tym aku? szukali jakies przyczyny awarii czy po prostu przywital sie pracownik, odpalil Ci auto, dowidzenia i pojechal?
A więc było to tak, że powiedział mi abym się udał do sabatu do ich elektryka który mi sprawdzi auto czy nie ucieka gdzieś faza i jak nie ucieka to wymienią mi na drugi aku ponieważ w tym się zapaliła czarna kropa w "oczku" ale jakoś tak wyszło, że zaniechałem temat tak więc nie mam pewności w 100% czy to była wina aku czy volviaka w każdym razie obsługa dobra, jakoś człowiek się czuje pewniej psychicznie, że w razie kłopotów z baterią - przyjadą i odpalą
Tak więc jak mi aku w mercawie padnie to kupuję CENTRĘ FUTURĘ...
aaaa i jak będziesz miał już ten aku to nie zanoś do domu tej wgarancji...lepiej niech siedzi pod maską przy akumulatorze (jest tam taka kieszonka) bo w razie jak w trasie by padł gdzieś to bez tego numeru na gwarancji guzik Ci pomogą
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 23:41
adilsm napisał/a:
aaaa i jak będziesz miał już ten aku to nie zanoś do domu tej wgarancji...lepiej niech siedzi pod maską przy akumulatorze (jest tam taka kieszonka) bo w razie jak w trasie by padł gdzieś to bez tego numeru na gwarancji guzik Ci pomogą
u mnie aku w bagazniku siedzi
jeszcze raz wielgachne dzieki...
mial byc zelak z racji audio i dalszych planow ale poki co bedzie futurka...
[ Dodano: Pon Paź 29, 2007 20:05 ]
nie poki co w makro 75ah... beda po 1szym listopada.... chyba ze wrzuce 95Ah
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 22:41
Jaqub napisał/a:
Vesti napisał/a:
Pytanie czy twój alternator będzie w 100% obsługiwał twój akumulator.
75Ah to maksymalna wartośc w twoim modelu.
w 6cyl ida takie same alternatory czy w 2.0 czy 2.8 czy ///M
Chodzi mi o model..
TZn BMW E36..
75Ah to maksymalna wartośc montowanych fabrycznie akumulatorów.
Pytanie moje jest czy 95Ah będzie właściwie współpracował z chyba mniej wydajnym alternatorem.. co zapewne nie przedłuzy żywotności akumulatora.
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 23:56
Vesti napisał/a:
Pytanie moje jest czy 95Ah będzie właściwie współpracował z chyba mniej wydajnym alternatorem.. co zapewne nie przedłuzy żywotności akumulatora.
zobaczymy sa 3 lata gwarancji + mega killer w bagazniku wysysajacy prad z akumulatora... a zima oprocz swiatel dochodzi grzanie foteli i tylnej szyby...