FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z dmuchawa
Autor Wiadomość
GELO 
drifter
AVE MOTOR

Auto: audi 100 2.0E
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 20:49   Problem z dmuchawa

jak w temacie problem jest nastepujacy
chdzi o samochod renault megane coupe 1.6
poszukuje miejsca gdzie sie znajduje w tym samochodzie wylącznik termiczny dmuchawy

marek38 
Widać, że się stara

Auto: honda
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 19:09   

nie jestem pewny czy coś takiego istnieje ale sprawdzę w książce i dopiszę ale dopiero jutro oczywiście jeśli chodzi o dmuchawę wentylacji ;)

Damian 
drifter
as bezpiecznej jazdy

Auto: e-39 2,8
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 13:38   

NIe chcś otwierać nowego tematu ale ja też mam problem z dmuchawą u siebie. Dzieję się dziwna rzecz, otóż. Pierwszy raz stało się to w lecie na włączonej klimatyzacji, jechałem sobie i nagle z nawiewów na nogi zaczęło lecieć bardzo gorące powietrze. Wyłączyłem klime ale to nic nie dało, po chwili takie samo gorące powietrze zaczeło lecieć na szybę (na nogi już inie) następnie na korpus. :| Problem jednak przeminął sam. Teraz gdy jest zimno i właczam ogrzewanie mam ten sam problem temperatura jest tak wyskoka, że nie da się wytrzymać i muszę otwierać okno lub co chwile zmieniać kratkę (nogi, korpus, szyba) jeżeli grzeje na szybe to wyłączam ten nawiew i przez 10 minut mam spokuj, następnie grzeje na korpus itd. Oprócz tego bardzo długo trwa rozgrzanie wnętrza rano. Po 10 - 15 minutach zaczyna lecieć ciepłe powietrze, gdzie w tamtym roku trwało to max 4 minuty. Co to jest? Czy coś się zapchało, czy elektronika szwankuje? Nic nie daje, że ustawie 16 stopni i przekręce pokrętełko przy kratce na 3 niebieskie kropki, bo dalej grzeje. Po około 2 minutach powietrze robi się chłodne, ale nie da się ustawić optymalnej temperatury.

marek38 
Widać, że się stara

Auto: honda
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 20:28   

Gelo nie mogłem znaleźć termicznego wyłącznika więc chyba go nie ma jak pisałem jeśli zaś chodzi o wyłącznik wiatraka chłodnicy znajduje się on w bloku w rejonie czujnika obrotów wału z prawej strony pod zaworami. Jest to podwójny wyłącznik daje sygnał do kompa do wskaźnika i załącza wiatrak najczęstsze uszkodzenia to ten wył. ale działa na zwarcie powodując ciągłą jego pracę dla bezpieczeństwa.

GELO 
drifter
AVE MOTOR

Auto: audi 100 2.0E
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 19:31   

dzęki sam znalazlem :)

Odpowiedz do tematu