Auto: DESTRUKCJA
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Mar 2007 Posty: 3345
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 19:35
osobiście polecam oponki Bridgestone Turanza
posiadam w rozmiarze 195/50/R15 i 205/55/R16
moim zdaniem są bardzo dobre na mokrą i suchą nawierzchnię
nie huczą, lecz robią wrażenie twardszych (moje odczucia)
_________________ PRZEKŁADAM LANS NAD OSIĄGI.... 19CALI
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 13:48
w tym rozmiarze i na opony.com kupowalem uniroyale rainsport 1 (za 2szt dalem 336pln- wysylka kurierem gratis). super oponki na deszcz, wygladaja tez okazale... dizo lepsze prowadzenie niz na continentalach (guma bardziej miekka ale wydaje mi sie ze zuzycie nie pownno byc za szybkie)...
http://www.opony.com/opon...ainsport_1.html te maja najlepszy stosunek cena jakosc!!!
co do opon to po kolei (wiekszosc to byly 225/45r17 lub 235/45r17):
-goodyear f1 gsd2- trakcja moze i ok ale opona slaba i nie nadaje sie do jazdy po naszych drogach (wieksza dziura i od razu wywala babla)
-goodyear f1 gsd3- dobra opona ale na mokrym/wilgotnym slabiutka (bardzo sliska), w deszczu dosc dobra ale bez rewelki (wg mnie przereklamowana) ale mozna nowki w dobrej kasie kupic
-bridgestone potenza so2 pole position- jedna z najlepszych gum jesli chodzi o trakcje bez wzgledu czy na mokrym czy suchym ale mega szybko sie zuzywala ( i kosztowala ok 1300pln za szt w 235/45r17)
-michelin pilot sport sx (te z flagami po bokach) tez dobre ale na suchym troche slabsze
-marangoni zeta linea w deszczu wybornie sie sprawdzaly, pelna kontrola, na suchym tez dobrze i zuzycie super (nie tra sie za mocno)