FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Audi A6 C4 2.5 TDI AAT
Autor Wiadomość
anton:-) 
Uczy sie pisac
LKA/VAGLUBLIN

Auto: A6 C4 2.5 TDI Avant
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 17:31   Audi A6 C4 2.5 TDI AAT

Witam wszystkich i pozdrawiam maniaków 4 kółek. Po krótce postaram sie przedstawic mój problem. Otóz od niedawna stałem sie posiadaczem audi A6 C4 2.5 TDI Avant o oznaczeniu silnika AAT. Przy zakupie auta poprzedni własciceil odrazu mi powiedział ze była wymieniena pompa wtryskowa(jeszcze na gwarancji) i trzeba ustawic dawke paliwa bo mechanik który zmieniał pompe nie miał za bardzo o tym pojecia. Zauwazyłem ze przy delikatnej jezdzie czyli zmana biegu przy 2 tys obrotów na 100 km wyszło mi spalanie ok 9 litrów(małe miasto) i zauwazyłem ze jak sie jezdzi troche ostrzej czyli ciagne tak do 3.5 tys to mocno dymi. I teraz mam problem bo albo mam padniete wtryski albo faktycznie cos pokrecone z dawka ,turbinka jest jak nowa zadnych luzów na osce a łopatki jakby dopiero nowe załozone.

Wiec moje pytanie brzmi "jak ustawic dawke paliwa " i jakie powinne byc jej wartosci, jak to sprawdzic czy dawke paliwa mam poprawną prosze o pomoc.
Dodam ze kolega ma takie same audi równiez w avancie i mu w naszym miescie przy delikatnej jezdzie wychodzi 7 litrów.
prosze o pomoc

slg 
streetracer

Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 11:39   

musisz poluzować nastawnik na pompie (potrzeba specjalny klucz) i odpowiednio go "popukać" obserwując dawke na vagu na 1 kanale (im mniejsza wartosc tym większa dawka)
mozesz tez pójsc w inną strone i zwiększyć doładowanie , wtedy nadmiar paliwa sie spali i przybędzie mocy :)

B5 
Specjalista
litle Switzerland

Auto: brak
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 18:45   

jezeli napisal ze zjarał mu 9 litrow to chyba nie jest przyzwyczajony do takiego spalania. odradzam tuningi ustaw jak ma byc fabrycznie, sprawdz od razu zapłon bo jak była wymieniana pompa to mozliwe ze jak nie mial pojecia o dawce to i ustawieniu zaplonu tez nie :)

Odpowiedz do tematu